30.10.2010

Halloween-herkut lasten tekeminä


On ihanaa, kun perinteet siirtyvät lasten myötä elämässä eteenpäin.

Toin perheeseemme työni myötä Halloween-juhlan yli kymmenen vuotta sitten. Loimme omat perinteemme kotimme Halloween-juhlaan lokakuun lopun pimeimpiin iltoihin. Rakkaita muistoja.




Nyt nuorten aikuisten sukupolvi jatkaa omia perinteitään omissa kodeissaan. Kotona taasen perheemme kaikkein nuorimmat ovat toteuttaneet itsenäisesti tämän vuoden Halloweenin ihanat leipomukset, askartelut ja ohjelmat. Minun tarvitsi vain tulla töistä ja istua valmiiseen juhlapöytään.

Kuvissa alakoululaisen nuoren miehen taidonnäytteet nauravasta paprikasta ja Halloween-haltiakakkusista! Mahtavia :O)

22.10.2010

Lasikaapista kirjahyllyksi



 


Lukeminen on rakas harrastukseni. Olen aina arvostanut ja tarkoin varjellut ensimmäisiä, ikiomia kovakantisia kirjojani. Kirjoja saatiin lapsuudessani ainoastaan syntymäpäivä- ja joululahjoina, joten niitä kertyi harvakseltaan ja jokaisesta niistä pidettiin tarkasti huolta.



Poimin kirjahyllystä lapsuutemme kirjat tyhjillään olleeseen lasikaappiini. Minun ja mieheni lapsuuden luetuimmat ja rakastetuimmat kirjat saivat omat hyllynsä kera lapsuusajan kuvien. Satumainen rekvisiitta täydentää kokonaisuutta.
~
Nyt milloin vain katse osuukin lasikaappiin tulvahtaa mieleen lapsuusmuistoja; kauniina kesäpäivänä riippukeinussa muistan lukeneeni yhtä kirjoista tai että Helsingin matkalla isän täti antoi minulle yhden kirjoista lahjaksi tai että kuvassa poseeraan ylpeänä Amerikan sukulaisten kanssa.

17.10.2010

Pimenevät syysillat


Syksyinen kynttiläasetelmani
on koottu kierrätetyistä materiaaleista.
~
Vanhan tavaran kaupoista löytyy muutamalla sentillä tarjoiluastioita, tarjottimia ja vanhoja parittomia kahvikuppien lautasia. Kaikki vallan käypiä uuteen tehtäväänsä, kuten tähän olen asetellut.
~
Kukka-asetelman laitoin kauniiseen suojaruukkuun, minkä patinoin valkealla maalilla huurteiseksi. Näitä vastaavia suojaruukkujahan on joulun aikaan paljon ja moni heittää niitä turhaan pois.
~
Vanhoja lasipurkkeja käytän erilaisiin säilytystehtäviin. Niistä voi niin näppärästi nähdä, mitä niissä on sisällä. ~ Kauniin kynttilämerenkin saa aikaan nopeasti eri kokoisilla ja näköisillä lasipurkeilla. Lasipurkin pohjalle kannattaa laittaa kourallinen merisuolaa ja lopuksi lämpökynttilä tunnelman luojaksi. Lasipurkin koristeluita voi vaihdella asetelman, vuodenajan tai kattauksen teeman mukaan.


~

Muistathan valvoa kynttilöitäsi. Lämpimiä tunnelmia pimeneviin syysiltoihin!

16.10.2010

Kuukauden sisustusblogin palkinto


Laitan teille kuvan saamastani palkinnosta.
Blogini oli
Tyyli & koti -kerhon
KUUKAUDEN SISUSTUSBLOGI
SYYSKUU / 2010
~
Mahtavan kokoinen
Marimekon Keisarinna
Värikin on kuin minulle tehty.
~
Kiitollisin mielin.

7.10.2010

Kotikissat


Kuningatar


Koti.
Kodissa. Kodista.
Töihin. Töissä. Töistä.
Kotiin. Kotona.
~
Sellainen se on arkinen viikko. Onneksi kotona odottaa ihanaa tekemistä puhkipakerretun työpäivän jälkeen. Itse en kaipaa enää illasta menoa menemisen jälkeen, vaan mielelläni käperryn sohvan nurkkaan käsityö ja kehräävä Kuningatar sylissäni.
~
Kymmenes työviikko on menossa, mutta en ole vieläkään ehtinyt saamaan valmiiksi aloittamaani iki-ihanaa farkunsinistä boleroa. Loppusuoralla kuitenkin olen. Vain toinen etuosa on neulomatta. Tilauksessa tosin on jo pari, vastaavanlaista boleroa, mitkä pitäisi saada jouluksi valmiiksi. Seuraavien viikkojen pimeneviin syysiltoihin on siis luvassa leppoisaa yhdessäoloa kotona viihtyville kotikissoille - minulle ja Kuningattarelle - kera käsitöiden takkatulen loimussa. Se on laatuaikaa.
~