29.11.2015

Valoisa askartelutuokio

                             Tervehdys joulun odottajille ja niillekin, jotka eivät niin suuresti joulusta välitä. 


Joulukiireet ovat valtaamassa tilaa arkiajattelussa entistä enemmän seuraavien viikkojen aikana. Hieman on kaksijakoinen olotila  jälleen kerran. Toisaalta on iskenyt vuotuinen yllätysmomentti, että joko taas on joulu. Toisaalta on tuntunut kutkuttavan odottavalta, kun vihdoinkin on joulu tulossa ja pääsee iloisten asioiden äärelle keskellä synkintä kaamosta.


Tässä ajassa minulle tärkeintä on aina tunnelmointi. Lämpimän tunnelman keskellä unohdan sään harmauden vai olisiko väriasteikko jopa musta. Tunnelmointi auttaa minua luomaan ajatuksen siltaa kohti valoisampia vuodenaikoja. Itsensä psyykkauksessa kohti aurinkoa ja keväisiä linnunliverryksiä auttavat lämpimät värit ja kynttilät, mitkä palavat kotonamme päivittäin ulkona ja sisällä.


Synkimmän vuodenajan yli minua myös mukavasti johdattavat kaikkinaiset mielekkäät puuhastelut. Työssäni eri juhla-aikojen askartelut ovat kertautuva totuus.  Perinteisiä aiheviritelmiä on tullut tehtyä jo kauan. Uutuutena olen löytänyt kansainvälisten jouluaskartelujen kirjon. Onneksi maailma tarjoaa nykyään netissä uusia virikkeitä loppumattomasti ja olen saattanut luopua vanhojen virikekansioiden aiheiden kierrättämisestä.


Päivän kuvan aiheena on Pinterestin kautta löytämäni puolalainen joulukoriste. Työ vaatii hieman istumalihaksia ja kärsivällisyyttä pyöritellä tähden nurkkia sekä liimailla niitä. Lopputulos on jokaisen tähden kohdalla kaunis, eivätkä pienet kauneusvirheet haittaa mielestäni kokonaisuutta. Paperiksi kannattaa valita hieman paksumpaa laatua, jotta tähti pysyy kasassa, kun se langalla palloksi kiristetään.   Ohuempi paperi toisaalta on kiitollisempi työstää liimausvaiheessa, koska paksumpi paperi vaatii melkeinpä kuumaliimaa Erikeeperin sijaan.

Valoisaa joulunodotusta.
 

Ei kommentteja: