5.8.2010

Valkoista lakanakangasta vierashuoneeseen


Onko teillä koskaan ollut tarvetta saada piilotetuksi Lundia-hyllyjen päätyjä ja kirjavien kirjojen hyllyjä? Jos on, niin tiedätte mistä puhun.
~
Lundiat ovat mainiot ratkaisut muuttuvamieliselle emännälle / isännälle. Niitä voi mielenjohteesta veivata erilaiseen muotoon tarpeiden mukaan. Näin on käynyt minullekin vuosikymmenten ajan kasvaneen hylly- ja tikasmäärän kanssa.
~
Muutosta toiseen vaan kun vanerisia sivujen peite- tai takalevyjä irrottelee ja laittelee kiinni, niin ymmärrettävästi nekin alkavat näyttää ikääntyneiltä emäntänsä myötä. Pikkuisen vuosista saa pois maalamisilla ja tapetoinneilla, mutta jossain vaiheessa olisi tarpeen vaihtaa täysin uusiin.
~
Päädyin kuitenkin muuhun ratkaisuun. Vanerin palat saavat uuden elämän jossain vaiheessa lehtisahalla askarteluissani. Tikkaiden sivut, hyllyjen etuosat ja kaapistojen ovet verhosin kauniilla lakanakankaalla. Monogrammeja ja pitsejä en näihin raaskinut laittaa. Siistin näköistä tuli. Parhaan kommentin sain pojaltani, joka kommentoi, että huone muistuttaa hänestä hotellia... Otan sen kohteliaisuutena, koska huone on vierashuone.

Ei kommentteja: