25.3.2010

Muotokuvista digiaikaan

Varmasti monella meistä lienee digitaalikuvia kuin paperiversioitakin olevia valokuvia paljon. Niin paljon, ettei enää tiedä - mitä säästää ja miten säästää - tuleville sukupolville asti.
Toisin oli ennen. Kuvat olivat harvinaisia, mutta myös harvinaisen hyvälaatuisia. Ennen kuvia olivat nuo upeat muotokuvamaalaukset ja nekin harvinaisia, mutta myös harvinaisen hyvälaatuisia. Voidaan kaiketi sanoa, että laatu korvasi määrän. Mikä parasta, ne kertoivat ja kertovat edelleen uskomattoman mielenkiintoisia tarinoita ajastaan ja menneistä persoonallisuuksista. Itse voin viettää aikaa pitkäänkin katsellessani ajalla ja hartaudella maalattuja muotokuvia, kuten yllä olevia kaunottaria seinillämme.
"Muotokuvassa pyritään esittämään henkilön olennaisimpia piirteitä, hänen taustaansa, persoonallisuuttaan tai pyrkimyksiään. Muotokuva pyrkii usein esittämään myös kuvaamansa henkilön tärkeimmät ja arvostetuimmat puolet, sekä kuvaamaan hänen yhteiskunnallista asemaansa. Näin siinä usein korostuu aikansa arvostukset." (Wikipedia)

Ei kommentteja: