2.7.2010

Vanhasta lipastosta kuusikymppinen kaunotar

Paljon elämää nähnyt 1950-luvun täyspuinen lipasto joutui tänä kesänä täydelliseen muutokseen. Olin sen lähes 20 vuotta sitten hionut vanhasta lakasta, mutta nyt sekin lakkakerros oli kulunut melkein kokonaan tason päältä pois. Ostin kulutusta kestävää kalustemaalia ja ihanan romanttista tapettia sisäosien vuoraamiseen.Vanhan maalipinnan poistaminen ei ollut kevyttä puuhaa, kun en tehnyt sitä tällä kertaa koneellisesti, vaan ihan vain hiomapaperilla ja ruista ranteessa. Aikaa meni, jotta lopputulos oli minulle tyydyttävä.
 


Vanhat vetimet olivat nostalgiset ja halusin säilyttää ne. Lipasto pääsi Willa Tammistossa oikeuksiinsa uudistuksensa jälkeen ja oikeastaan pienellä vaivalla siitä tuli oikein juhlallisen kaunis kuusikymppinen kaunotar.
 


Valkoinen väri on hiukan sävytetty roosaan, joten sen valkeudessa on lempeä ote. Vuosien saatossa olleet tehtävät televisiotasona kuin akvaariohyllynä ovat kaukaista historiaa. Tyylikkäänä kaunottarena se jatkaa kohti uusia haasteita seuraaviin vuosikymmeniin.

Ei kommentteja: