2.4.2011

Japanilainen tawashi

Olen tutustumassa uuteen käsityövillitykseeni. Vielä olen ainoastaan hypistellyt ja tutkinut ihmeissäni japanilaisia lankakeriäni.

Kyseessä on japanilainen polyakryylilanka. Lanka vaikuttaa päältä katsoen ihan tuikitavalliselta, mutta sitä se ei kuulemma ole. Lanka on antibakteerinen siihen lisätyn hopean vuoksi. Valmiiksi virkkaamaani lappua voi siis käyttää kotona pintojen puhdistamiseen. Toisaalta liian siivousintoinenkaan ei kannata olla, koska hankaaminen saattaa olla iholle ärsyttävää.

Japanilaiset käyttävät lankaa tawashien ja amigurumien tekoon. Virkatut tawashit ovat japanilaisten siivousliinoja ja niiden kanssa ei tarvitse käyttää puhdistusaineita. Virkkaamalla tawashista voi tehdä persoonallisen näköisen ja vain mielikuvitus on rajana. Mallejakin löytyy kirjoista ja ihan vain googlaamalla. Amigurumi taasen on virkattu tai neulottu pieni ja värikäs japanilainen maskotti. Jälleen vain oma mielikuvitus on rajana. Ohjeita niin ikään on runsaasti saatavilla.

Jospas yhdistäisin omaan japanilaiseen siivousrättiini sekä tawashin että amigurumin ideat. Näin ollen saanen koko perheen innostumaan kevätsiivouksesta...

Ei kommentteja: