17.5.2011

Suosikkipaikka kesällä on huvimaja


Kuva: www.pavillon.fi / Sivulle linkki myös kuvasta.

Kuva: www.pavillon.fi / Sivulle linkki myös kuvasta.

Kuva: www.pavillon.fi / Sivulle linkki myös kuvasta.

Kiitos kaikille Suosikkipaikka kesällä-kyselyyn osallistuneille.

Oma suosikkipaikkani on jo kymmenisen vuotta ollut tsehovilainen kuisti. Lukijoille kirjasin pikkuiseen kesän kynnyksellä olevaan kyselyyni muutamia suomalaiseen kesämakuun kuuluvia iki-ihania paikkoja. Melkein arvasinkin lopputuloksen :)

HUVIMAJA on monelle suomalaiselle varmasti se kaikkein rakastetuin ja suosituin paikka suvessa. Huvimaja on näppärä, pienehkö ja pohjaratkaisultaan monitahoinen piharakennus. Monesti siihen rakennetaan komea suippokatto. Huvimajasta avautuvat ikkunanäkymät esteettömästi kaikkiin ilmansuuntiin puutarhaan, kasvimaahan tai rantanäkymään.

Huvimaja on ollut aikanaan herraskainen harrastus. Kartanoaikoihin huvimaja saattoi olla myös avoseinäinen oleskelukatos, jossa nautittiin iltapäivän kahvihetket musisoinnin kera.

Nykyään näitä jokaiseen makuun sopivia huvimajoja on tarjolla runsaasti eri valmistajilta. Kokoa ja näköä on monenlaista kuin on nimityksiäkin; onko sinun huvimajasi paviljonki, lystitalo vai puutarhamaja?

Suomalaisten suosikkipaikat kesällä ovat blogikyselyn perusteella huvimaja 83% , puutarha 76%, kuisti 66%, sauna 55%, riippukeinu 50%, aurinkotuoli 20%, grillikota 16% ja jokin muu 8%.

Ei kommentteja: