19.8.2011

Wanhat virkkaukset ja ristipistotKävin pienellä visiitillä vanhan tavaran kaupassa ja löysin kauniita virkattuja pikkuliinoja ja kenties kapaksi tai pöytäliinaksi tarkoitettuja töitä. Kaikki olivat hyvässä kunnossa. Pienen pesun tai ilmakylvyn niille kuitenkin oli annettava, koska hieman tunkkainen haju niistä nousi huoneilmaan, kun aukaisin pussin kotona. Kaunis. Melko pitkä, virkattu pitsiliina eli 80 cm x 32cm. Suunnittelin tätä pyöritellessäni, että pidän tämän liinan kokonaisena ja  ainoastaan, jos keksin oikein hyvän kuningasidean, niin lähden  sitää tuunaamaan jotakin muuta. Kaunotar maksoi 3€. Kaunis pieni puu on virkattu tähän pikkuliinaan. Kenties siitä oli joskus tulossa tyynyliina tai sitten siitä oli kasvamassa suuri virkattu peitto... Nyt aion tämän (27cm x 27cm) palan käyttää yhdisteltynä johonkin muuhun kankaaseen ja luoda sille uuden elämän tuunattuna. Hinnaksi oli laitettu 2€.
Tämä on kaunis työ. Luulen, että sitä on käytetty ovi-ikkunassa pystypäin verhon tapaan. Itsekin mietin sen käyttöä alkuperäisessä ajatuksessaan omassa kodissani, mutta työn reunat ovat jokseenkin päässeet venymään paikka paikoin. En osaa sanoa, pystynkö reunoille tekemään jotakin. Aika näyttää mitä tälle komistukselle keksin käyttötarkoitukseksi. Annan yleensä tällaisten ostosten kotiutua vähän aikaa ja sitten kuin itsestään niille muovautuu oma paikkansa tai tehtävänsä. Työ on kooltaan 165cm x 50cm. Joku on siis istunut muutaman illan ja jaksanut virkata tämän kauniin työn. Löytöni maksoi 5€.


Kesken on valitettavasti jäänyt joltakulta mummolta tämä työ. Vanhan tavaran kauppaan tulee aika paljon perillisten tuomia kesken jääneitä käsitöitä. Näitä aarteita minä sitten tykkään poimia ja tehdä loppuun, tuunata uudeksi tai käyttää jossakin muussa tarkoituksessa. Mielestäni nämä työt ovat kunnianosoituksen arvoisia. Kauniin kukkasen kesken jäänyt ristipistotyö oli hinnoiteltu 20 sentin arvoiseksi.

Ei kommentteja: