2.7.2015

TILAA YHDELLE POSSULLEAamupäivästä kävimme naapurisaaressa mukavassa perheyrityksen pitämässä rautakaupassa. Siellä käymme nopeiten hakemassa mökin kunnostamiseen tarvikkeita ja kaupan päälle saamme ohjeita. Yrittäjäpariskunnan rouvan kanssa keskustelimme tänään säänkestävistä maaleista. Hän halusi kuulla minun kokemuksista eri ulkomaaleista. Hänelle on tärkeää kuulla asiakkailta arvokasta palautetta käytetyistä maaleista. Näin hän pystyy kauppiaana muodostamaan käsityksensä asiakkaille suositeltavista maaleista. Kaikkiahan meitä kiinnostaa tieto parhaiten saariston tuulet ja sateet kestävistä ulkomaaleista. Ihan joka vuosi kun ei maalaamisen harrastajakaan jaksa kaikkea huoltomaalata tai uudistaa.


Iltapäivästä sitten alkoi ulkomaalaus. Itse ahkeroin vierasmökin parissa aina hamaan hyttysten häirintään saakka ja mies tahollaan rapsutteli vanhoja päätalon talomaaleja uuden pinnan tieltä. Rapsuttamista ja maalipinnan puhdistamista kosteassa ilmanalassa riittää. Jos vain jaksamme esityöt tehdä huolella, niin lopputulos on sitten hyvä ja taas ajan kulutusta kestävä.

Täydellisten mökin maaliostosten lisäksi tuli tehtyä heräteostos. Minun piti ostaa yksi Mailegin possu kotiin. Siellä se yksinäinen possu-raukka oli joulusta käyttämättömäksi jääneenä odottanut talven yli ale-korissa uutta kotia. Ajattelin heti, että ainahan meillä yhdelle possulle on tilaa. Koppasin sen heti kainalooni kuin vanhan kaverin ja niin me sitten yhdessä teimme maaliostoksia. Kaupasta tultuamme totesin omistavani porsaan. Ylpeänä possun omistajana sen kotiin kantaminen oli päätehtäväni ja jätin perheen miehille maalipurkkien kantamisen. Possun omistajan puuhastelulla sain aikaan hilpeyttä teininuorten päivään... Aikuisena pitää osata olla höpsökin. 

Possu sai pian nuorison puhuttelun seurauksena kutsumanimekseen Nöffi. Possu on taatusti jokaisen sivustavedettävässä istujan halikaveri tai ainakin tyynyn korvike. Pinkki, vakosamettinen porsas kruunaa valkoisen sivustavedettävän mökkisohvan nurkan. Joulu tai ei, Mailegin possu on aina asiallinen ilmestys. Tervetuloa joukkoomme possu-pieni. 


2 kommenttia:

Muonamiehen mökin Mummu kirjoitti...

Possu on ihana ja varmasti paljon halattu. Meilläkin näitä pehmolelua on paljon, mm. lammas, lehmä, hylje ja monta nallea eri vuosilta.

Willa Tammisto kirjoitti...

Yltävän nopeasti possu on istujien rutistuksessa. Helposti lähestyttävä nurkan valtaaja.