20.7.2011

Wanhat lakanakankaat, monogrammit ja pitsit
Kesäisellä ajelulla poikkesimme aivan ohimennen Fiskarsin Antiikkipäiville. Tarkoitus oli jaloitella kentällä kuumana päivänä ja katsella ihmispaljousta. Mutta niinhän siinä itsekin innostui. Olisin voinut ostaa melkein jokaisesta kojusta jotakin, mutta onneksi paahde ei saanut päätäni pehmennettyä niin paljon.
 
Päädyin kuitenkin kierroksellani useampaan otteeseen pysähtymään yhteen myyntipisteeseen, mikä oli kuin menneestä maailmasta pihanurmelle katettu kauppa. Tarjolla oli aivan fantastisia vanhoja valokuvia, huonekaluja ja vanhoja tekstiilejä kera gramafonisoiton.
 
Eräässä mustavalkoisia pahvivalokuvia sisältäneessä laatikossa oli kahden ihmisen elämänkaari 1800-luvun loppupuolelta. Nuoren miehen ja naisen tarinaa omina kuvinaan ja yhteisestä elämästä kohokohtineen aina elämän loppuun saakka. Katselin kuvat läpi ja olin suruissani, että nyt ne olivat päätyneet kauas pois omasta suvustaan Ruotsista. Toivonpa vaan, että omat jälkipolvet tallentavat myös kuvallisen historian eteenpäin omille sukupolvilleen.
 
Samaisesta antiikkikaupasta löysin kasapäin hienoja lakanoita monogrammeineen ja pitseineen. Hintataso tosin oli niin korkea, että tyydyin lakanapariin. Kauniita ja ajanpatinaisia ovat. Pyrin näistä tekemään jotakin kaunista ja niiden arvolle sopivaa.

8 kommenttia:

Cinderella Moments kirjoitti...

Gorgeous! Very romantic.
hugs,
Caroline

Willa Tammisto kirjoitti...

Thank you!

Haltiakummi kirjoitti...

Oih, teethän siitä lakanaparista jotain kaunista, mikä ilahduttaa mieltäsi päivittäin?

Minulle äiti teki yli kolme vuotta sitten keittiön eripari-ikkunoihin leveän kapan vanhoista pitsilakanoista monogrammeineen. Edelleenkin ne saavat hymyn huulilleni lähes päivittäin. Tosin kauppalistassa lukee nyt valkaisupyykkipulveri, että pesisin lakanaverhoni jälleen säihkyvän valkoisiksi, mutta kun en haluaisi olla hetkeäkään ilman niitä, ne kun sulostuttaa koko keittiön :)

Willa Tammisto kirjoitti...

Lakanat ovat melko heikossa kunnossa, mutta onneksi juuri pitsien ja monogrammien kohta on priimaa.
Ajatuksenani on ollut tehdä romanttiset verhot salin tuplaikkunoihin. Vielä en ole raaskinut saksia käyttää, ennen kuin ihan varmasti teidän millaiset niistä haluan :)

Krisse kirjoitti...

Mie rakastan vanhoja tekstiilejä..eritoten lakanoita ja kirjailuja..kaunista. Tänne blogiin palaan tämän vastavierailun jälkeen..

Willa Tammisto kirjoitti...

Tervetuloa uudelleen :)

Maria kirjoitti...

Todella kaunis lakana! Minulla myös useita ihania vanhoja lakanoita. Osasta olen tehnyt verhoja ja tyynyliinoja, osa on ihan lakanakäytössä ja osa koristeena.

Willa Tammisto kirjoitti...

Aarteita ovat! Onneksi aina silloin tällöin vastaan tulee kauniita yksilöitä.