22.2.2011

Ristipistosta muksukassiTammikuussa olin löytänyt vanhan tavaran kaupasta ristipisto- ja kanavatöitä muutamilla senteillä. Järjestin kyselyn lukijoilleni siitä, mihin käyttäisin juuri yllä olevaa kesäistä ristipistotyötä. Lukijoiden enemmistö (44%) halusi työn jatkavan vintage-henkistä elämää kassina.
*
Nyt hiihtolomalla on ollut aikaa miettiä ja katsella Willa Tammistossa tallessa olleita kankaita tähän työhön yhdistämiseksi. Aika tavaran kaupittelee - sanonnan kuulin lapsuudessa useammankin kerran ja näinhän se on. Ensin ajattelin kanavatyötä valkoisessa ja rennon keveässä henkselikassissa. Toisena ajatuskuviona suunnittelin mielessäni isompaa reissukassia, mihin sovittelin teflonpintaista merensinistä paksua kangasta. Mutta sitten kaveriksi kanatyölle löytyi varaston kätköistä laatikon pohjalta virkattu tyynyliina, minkä olin ensin ajatellut laittaa paloiksi ja yhdistää johonkin muuhun.
*
Ristipistotyö näytti heti pääsevänsä arvolleen sopivaan vintage-henkiseen seuraan. Kuva tulee juuri mukavasti esille. Samalla kassin valmistuksen aikana mielessäni syntyi idea sen uudesta elämäntehtävästä. Siitä tuli muksukassi paraatipaikalle keittiön sydämeen. Muksukassi on helppo avata ja keveä kantaa. Muksukassista pitää myös helposti nähdä sisältö ja sen on oltava helppoa ottaa esille. Kesällä Willa Tammistossa vierailee pikkuväkeä. Nyt heitä odottaa sinisen syöttötuolin kyljessä pussillinen leluja.
*
Ristipistotyön ja virkatun tyynynliinan yhteinen vintage-elämä jatkuu tärkeässä tehtävässä.

Ei kommentteja: