13.6.2012

Ruususen uni


Kuvankäsittely on jotain sellaista, mitä olen ihallut monella blogin pitäjällä. Aivan normikuvista saadaan aikaiseksi taideteoksia erilaisilla käsittelyillä. Nyt lähden jatkossa kokeilemaan blogissani millaisia ihmeitä saan omista kuvistani aikaiseksi.

Kuvien käsittely on ollut toisaalta ihailun kohteena, mutta toisaalta se on tuntunut realistisen kuvan liialliselta muokkaamiselta. Jokseenkin taustalla on omat hämmentyneet muistot jo hamalta 1970-luvun loppupuolelta, jolloin valokuvaamossa valmiisiin rippikuviin kuvaajatäti lyijykynällä kävi retusoimassa mallin paremman näköiseksi. Se häiritsi minua suuresti ja koska sen vieläkin muistan, se häiritsee edelleen. Toinen paljon enemmän lähihistoriaan liittyvä muisto on omien lasten kuvien käsittely valokuvaamoissa digitaalitekniikan yleistyessä. Yhteen kuvaan kuvaajasetä jopa teki pojalleni puuttuvan etuhampaan, vaikka nimenomaan odotettavissa ollut hammas oli ylpeyden aihe.

Toisin sanoen kuvien retusointi on ollut minulle samassa kategoriassa kuin kauneusleikkaukset. Olen pitänyt niitä tarpeettomina ja luonnollisen kauneuden häivyttämisenä joksikin epätodelliseksi. Joten tässäpä nyt pyörrän sanani ja lähden digitaalin kuvamaailman mahdollisuuksien maailmaan ja herätän kuvani Ruususen unesta.


2 kommenttia:

Teuvo Vehkalahti kirjoitti...

Teuvon kuvat Noormarkusta kävi täällä

Willa Tammisto kirjoitti...

Kiitos käynnistä. Tervetuloa uudelleen.
Aurinkoista kesän jatkoa.