30.6.2012

Ristipistosta nostalginen tyyny

Takkatuli lämmittää ja sade ropisee tasaiseen tahtiin katolla. Syksyiseltä näyttävä kesäkuun viimeisen päivän sää inspiroi sisällä ompelemiseen ja nostalgisiin aatoksiin.

Ajatukseni liisivät ristipistolinnun mukana koneen huristessa. Nostagisesta työstä tuli  mieleeni vanha opiskelijaboksini Kalliossa sekä räväkän turkoosin ompelukoneen ja minun yhteistyön  26-vuotinen taival. Muistan  nuoren opiskelijatytön kesäpäivän Helsingissä, kun isä tuli yllätysvierailulle ja toi valitsemansa ompelukoneen syntymäpäivälahjaksi. Olin hyvin otettu. Isä oli tehnyt hyvät kaupat. Niin vain kone on toiminut ja toteuttanut monet elämäni varrella  vastaan tulleet ompeluideat haaveista todeksi.

Tähän työhön tuli ommeltua muistoja mukaan. Joskus talvella ostin lintuaiheisen ristipistotyön. Se oli siirtynyt jämäpalakoriin vanhan tavaran kaupassa. Työ ei luullakseni ollut päätynyt mihinkään valmiiseen muotoon, koska se oli tekijältään tullut tehtyä varsin vinoksi. Pienellä mukautuksella vanhan lakanakankaan ja jämäpitsien kanssa vinoutta ei huomaa ollenkaan.

4 kommenttia:

Haltiakummi kirjoitti...

Voi miten suloinen "pötkylätyyny". Noin vahva ristipistokuva olisi koitunut minun ideoinnin kompastukseksi, mutta valkoisten kanssa tuo kuvahan on todella ihastuttava - näyttävä, mutta silti herkkä. Minusta tuosta tuli tosi kaunis :)

Willa Tammisto kirjoitti...

Kaunis kiitos. Ristipisto odotteli jonkun aikaa pinossa. Ongelma oli mainitsemani vinous, kunnes rohkaistuin reippaasti rajaamaan.
Pötkylä on oiva nimi, sillä kotona siitä tuli heti mäyräkoira-tyyny" uuden lemmikin mukaan. Tyyny vaikutta melko pieneltä kuvissa, koska tuoli jenkkimallisen jumbo

Maria kirjoitti...

Oi miten kaunis tyyny! Vanhat ristipisto- ym työt pääsevät oikeuksiinsa nykypäivänä juuri tuolla tavalla. Ihana idea ja toteutus.

Willa Tammisto kirjoitti...

Kiitos Maria kommentistasi.