6.9.2013

Pimenevät syksyn illat

Elokuun tummenevien iltojen rapujuhlat juhlittuna. Foto: Willa Tammisto

 
...rapujuhlat juhlittuna. Foto: Willa Tammisto

On se mukavaa, että blogi elää omaa elämäänsä, vaikka oma osuuteni ei ole millään tavalla aktiivinen. On mukavaa, että uskollisesti lukijat käyvät kurkkaamassa tapahtuuko sivuillani mitään. Sellainen saa iloiselle mielelle ja saa olotilan, että ehkä kuitenkin jonkun sanasen kirjaan taas sivulle pienen hengähdystauon jälkeen ja päivittelen arjen kuulumisilla.
 
Viime viikonloppuna vietimme oikein mukavat rapukestit perinteisesti suomenruotsalaisen kaavan mukaan, kuten tapanamme on. Rapujuhlat on mukavaa ajoittaa samaan saariston Muinaistulien yöhön. Tänäkin vuonna sää oli suosiollinen. Lämmin elokuun yö tuuditteli meitä kohti syksyä. Vankka poijukohta meren maisemissa kohti tummenevaa taivasta ja talvisempaa tulevaa aikaa eli tuli vietettyä taas hyvin muistorikas juhla <3>
 
Odottavat ompelukset syksyn pimeneviin iltoihin. Foto: Willa Tammisto
Käsityömaailmassa en ole tehnyt mitään merkittävää, jotta siitä olisi ollut raportointiin ainesta. Ostin tosin lastenlapselle joggari- ja hupparikankaat, joista olisi tarkoitus ommella oloasu pikkuiselle loppusyksyyn. Vastaavasti neulominen on ollut jokseenkin jäissä, kun ranne on aika ajoin ilmaissut neuloosin olemassaolosta. Olen tarkoituksellisesti pitänyt taukoa, jotta en liikaa rasittaisi rannetta. Mutta kaiketi kohta puoleen neulomisen vauhti lisääntyy, kun syksy tummuu ja joulun odotus lähenee.  
 
Toivon teillekin mukavaa lämpimien ompelusten ja neulomisen syksyä sekä takkatulen loimua kera  läheisten ihmisten seuran. Nautitaan uudesta vuodenajasta värikylläisine lehtineen, marja- ja sienisatoineen. 
 


Ei kommentteja: