17.11.2013

Valoa arkeenViikonloppuna pyörähdin Turussa. Tapanani on Turussa käydessäni piipahtaa Hansa-korttelissa vakiokohteet läpi. Lähdin tällä kertaa tutkiskelemaan joulun odotuksen astetta kaupallisen joulun markkinoilla. 

Täysillä mentiin joulun maailmoissa pikkuputiikeista isompaan tavarataloon. Olo jäi kuitenkin keveäksi, eikä missään vaiheessa syntynyt yltäkylläisyyden ähkyä. Ehkä tiedostamattani suljin silmäni pahimmilta hörhötyksiltä ja keskityinkin havainnoimaan tunnelmaa. Päällimmäiseksi jäi kotoisan ja tunnelmallisen joulun tavoittelu.

Päivän asetelma syntyi Indiskasta löytämieni valopallojen ympärille. Valopallot on kätevä asetella vaikka minne, koska ne toimivat pattereilla. Patterirasian piilotin folion sisään. Sitä ei sitten juuri huomaakaan. Rasia itsessään on kuin yksi osa kokonaisuutta. 

Huomaamatta asetelmasta tuli kansojen joulurauhan julistus. Yhteensulautuneena on uutta ja vanhaa vähän sieltä sun täältä, läheltä ja kaukaa. Vanha intialainen lipasto eteisessä valaistuu vastaanottamaan tulijat intialaisilla valopalloilla egyptiläisessä kannussa. Ruotsalaisella joululiinalla istuu suomalaisin käsin valmistettu Tilda-enkeli norjalaisin kaavoin ja ideoin. Joulun hartaaseen henkeen valojen ja enkelin kera asettelin pikkuisen taulun, mikä on kopio italialaisen mestarin työstä. 

Seesteistä joulun odotusta. 
 

Ei kommentteja: