17.2.2014

Prahassa talvilomalla


On oikeastaan ollut pitkäaikainen haaveeni päästä Prahaan. Meillä on ollut kotona boxi, johon on kerätty ylimääräiset kolikot pullonpalautuksesta. Praha-rahaston boxi on täyttynyt, mutta sitä on täytetty varmaan jo 10 vuotta... Sitä on myös ollut helppo käyttää vararahastona eli kun joku on ollut kolikkoja vailla. Joten sen karttuminen on ollut letkajenkan kaltaista. 

Ennen talvilomia tutkin sattumalta kaupunkilomakohteita ja sieltä löytyi juuri Praha hyvällä tarjouksella perheelle. Siihen tartuin. Suosittelen muillekin nappaamaan Praha-loman sesonkiajan ulkopuolelta eli matkan saa huomattavasti huokeammin. Turisteja riittää silti, mutta hintataso on edullisempi ja nähtävyydet näkee yhtä lailla on sitten lehti puussa tai ei - ja onhan täällä jo +10*C. Tänään myös aurinko paistaa lupaavasti. 


Kaupunki on lumonnut minut. On monenlaista nähtävää ja koettavaa tarjolla. Visualisteille tämä on upea lomakohde.

Kielelliset kiemuratkin ovat hoituneet. Kummasti on yhteisesti ymmärretyksi tultu, vaikka englanti ei olekaan kovin monella hallussa. On saanut kokeilla täydentää keskusteluja saksalla ja venäjällä, jopa italia on toiminut apuna.  

Tsekkiläiset ovat osoittaneet vieraanvaraisuuttaan ja ystävällisyyttään. Suomalaiset yhdistetään täällä skandinaaveiksi. Olemme törmänneet tähän niputukseen kaupoissa... "skandinaavit (suomalaiset mukaan lukien - erikseen mainittuna) yleensä vain katselevat". 

Unkarilaisia olen tavannut muutamissa Prahan kaupanpitäjissä. Yhteinen kielen hengenheimolaisuus on löytynyt heti ja taas olen oppinut uusia "yhteisiä" sanojamme. Kenties pitäisi opiskella unkaria enemmänkin kuin turistisanasto ja yhtäläiset sanamme. Ketterästi 2 tuntia koneessa. Suosittelen!2 kommenttia:

Eisku kirjoitti...

Ihanaa, olette viettäneet ikimuistoisen loman.

Willa Tammisto kirjoitti...

Aivan.
Tykästyin kaupunkiin ja yllätyin monella tapaa positiivisesti.