25.11.2010

Jouluperinteitä



Jouluvalmisteluista joko pitää tai sitten ei. Itse lukeudun niihin, jotka nauttivat erityisesti jouluvalmisteluista. Haluaisin jouluvalot ja jouluisen sisustuksenkin luoda huomattavasti aikaisemmin kuin ensimmäiseksi adventiksi. Aloitan lahjapakettien miettimisen, suunnittelun, ostamiset ja valmistelut aikaisin, joskus jopa elokuussa. Siis jouluhöpö...vai jouluhaaveilija, joka haluaisi joulun ja joulun perimmäisen sanoman vaikutuksen olevan luonnostaan pitkäkestoisempi.
*****

Varsinaisesti joulukauteni alkaa omien traditioitteni mukaan joulukorteista. Joulukorttien suunnittelu ja tekeminen on minusta todella palkitsevaa. Korttien tekemisen yhteydessä minulla on jo lähes harras olo. Puuhasteluhetkeeni kuuluu joulumusiikki ja mielellään lämmintä glögiä pipareiden kera. Tuntuu mukavalta lähettää ja saada joulupostia eritoten sellaisilta, joidenka kanssa kuulumiset maailman toiselle puolelle vaihdetaan puolin ja toisin juuri jouluna. Paljon tunnetta ja välittämistä liimataan ja koristellaan muutamille riveille tuhansien kilometrien päähän.
*****
Joululahjoissa haluan antaa jotakin perinteistä ja jotakin uutta. Perinteistä puolta edustavat lahjat, joita lahjansaajat jo osaavat etukäteen odottaa. Näitä perinteitä ei kannata muuttaa, sillä jouluun kuuluvat perinteet. Jouluun kuuluu myös iloisien ja uusien yllätyksien kokeminen. Niitä on mukava miettiä joko lahjojen, lahjan paketoinnin tai lahjapakettien muodossa. Lahjansaajat odottavat jo jännityksellä, että mikä lienee tämän vuoden yllätysten muoto. - Mietittynä on.

Ei kommentteja: