20.10.2011

Pilvilinnat ja unelmamökit

Kädentaidot harrastuksena on äärettömän laaja kuin äärettömyys itse. Vielä ei ole tullut mielikuvitukselle suitsia, eivätkä aluevaltaukset ole loppuneet. On ollut onni, että juuri kädentaidot kaikkine kirjoineen on sitä minulle ominta harrastusmaailmaa. Minusta vain on niin kivaa vaihtaa välillä tekemisestä toiseen ja taas jonkun ajan kuluttua palata edelliseen. Jos harrastukseni ominaislaatu olisi vähemmän hajauttava ;) , se lienisi kuolettavan tylsä. Joku voisi todeta tähän, että tyypillinen kaksosluonne, mikäli on uskominen horoskooppeihin.

Kun suuret linjat alkavat olla järjestyksessä, voi sitä siirtyä piipertelyn pariin. Piipertelyksi kutsun minimalistisen maailman kulissien luomista; työkaluna pinsetit ja silmillä omia kakstehoja vahvemmat tiimari-lisäplussat.    

Kuvat ovat pikkaraisesta hääpuodistani. Ostin brittiläisen boxin muutama vuosi sitten ollessani Helsingin Messukeskuksessa Kädentaitomessuilla. Eräässä myyntiständissä myitiin nukkekotitavaroita ja mm. 15 x 20 cm kokoisia pikkupuoteja. Sattumoisin jäljellä oli vain liha- ja hääkauppa, joten viimeksi mainittu oli houkuttelevampi. Siitä se lähti. Pikkupuodin tekeminen oli hauskaa ja edullistakin. Mielikuvitukselliset ideat saivat rönsytä, kun askartelukaapin kätköistä etsin yhtä sun toista tavaraa ihan sillä silmällä.

Ajan myötä haasteet ovat kasvaneet ja nukketaloprojektini ovat kasvattaneet kokoaan. Perheessä on kaksi monikerroksista brittiläistä taloa, joista toisen skaala on 1:12 ja toinen on kokoa 1:10. 

Ei kommentteja: