20.2.2012

Talven taittuminen kevääksi




Odotin kovasti, että pääsen talvilomalla meren jäälle aurinkoisella säällä kävelemään. Aatoksissani toiveajattelin ottavani kahvitermarin mukaan ja nauttivani kevään ensimmäisistä d-vitamiiniannoksista merellä, mutta kevät teki tepposet. Täytyipi tyytyä rantakalliolla tai laiturin reunamilla kuikistelemaan kohti horisonttia. Sen verran heiveröistä oli jo jääpeite, ettei taitaisi kannatella keijua kummenpaa.

Räystäistä tippuu jo vesi auringon säteiden reippaasti lämmittäessä. Keväisiä lintujen ääniä on kuultavissa. Yritinkin bongailla, mutta hätäisesti satuin näkemään yhden pariskunnan lentävän ylitse ja lajikin jäi epäselväksi. Hangon puolessa kevät on tänään julistettu virallisesti alkaneeksi. Haahkaparvi oli kevään ensimmäisenä airueena nähty saapuneen sinne. Niitä haahkoja minäkin yritin tiirailla, mutta en onnistunut ainakaaan vielä. Haahkat ovat meilläkin kotoinen näky.

Mutta eipä tuo vetten päällä kävelyn puuttuminen haitannut lomalaisen tallustelun ja ajatusten virran vapautta. Kauniit maisemat aukesivat rantatörmältäkin ja kahvikupin sai nautittua ilman jääpeitettä jalkojen alla. Ihanaa vain ladata akkujaan ja olla. Se lieneekin loman perimmäisin tarkoitus.

4 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Ihanan keväiset kuvat! Eilen auringon paistaessa eskarilaiseni totesi, että nyt on kevät! Tänään taas lumituiskussa ei niin kovin keväinen tunnelma...
Hyvää lomaa, meillä taitaa mennä kotosalla oleskellen, vähän flunssaa..

Willatar kirjoitti...

Kiitos, kiitos.

Parantele kunnolla flunssaasi. Sairastelin sen ja melkoisen raju pöpö olikin tänä vuonna.

Kevään odottelua :)

♥ Erican Vaaleita Unelmia ♥ kirjoitti...

Hei vaan! tulin piipahtamaan ja pidän näkemästäni. Tänään on todella keväinen sää.

Willatar kirjoitti...

Mukavaa, että käväisit kylässä :)

Tervetuloa joukkoon ja odotellaan lämpenevää kevättä.