25.2.2012

Tyynyliinan pitsistä avainnauhaksiTyynyliinasta leikattu pitsi.
Vanhaa pellavaista ikkunaverhoa löytyi pitsin kaveriksi.Kauniissa paidassa kimmelsi, joten avainanuha sai kauniit helmet piristeeksi.

Avainnauhaan kuuluu tietysti vanha avain.

Koriini on kerättynä muutamat tyynyliinojen reunoista kerätyt pitsit. Muistatte varmaan, että jokin aika sitten surkuttelin uutta käytäntöä monessa vanhan tavaran kaupassa, joissa lakanoista, liinoista ja tyynynliinoista leikataan vain pitsit tai monogrammit talteen myytäviksi. Positiivisesti ajatellen tapa antaa tietysti entistä enemmän luovia mahdollisuuksia miettiä mitä näistä kaikista oikein ompelee ja mihin niitä aikanaan käyttää.

Pyörittelin pitsiä ja laitoin sen kaulaani odottamaan leikatessani toista työtä. Siitä vinkelistä katselin uudelleen pitsinauhaa. Ajattelin, että saisiko tästä riittävän vahvan jollakin tapaa, jotta voisin sen käyttää avainnauhana ja että siitä tulisi mahdollisimman kestävä. Pöydällä oli valmiiksi pellavakangasta ja niinpä niiden yhdistäminen kävi oikein hyvin ja muutamalla taitoksella nauhasta tuli tukeva. Taakse ompelin vielä koristenauhan tukevuutta antamaan. Näin kokonaisuudesta tuli kaunis ja kestävä arjen koru.

2 kommenttia:

Frøken Frida kirjoitti...

hei - Tusinde Tak for kommentaren
Og Du gav mig da lige en super ide !
Ha' en fin søndag aften :o)

knus epftea ldritype
fra Frøken Frida

Willa Tammisto kirjoitti...

Hej och roligt att du tog dig tid att besöka Willa Tammisto.

Det är ju också trevligt att jag kunde ge en god idé.

Ha en bra vecka.