10.4.2012

Maassa maan tavalla

Chicago - Walt Disney World 2012 // photo: Willa Tammisto

Olen todennut, että tähänkin maailmaan sopeutuminen onnistuu jo reippaan viikon jälkeen - näin pintaraapaisulla todeten.

Aamut alkavat mukavasti isolla kahvimukilla. Kahvia on niin montaa sorttia, että varmasti jokaiselle löytyy omansa. Minä, joka laitan kahviini maitoa, olen oppinut valitsemaan oikeanvärisen maitotermarin. Värit kylmäkannuissa opastavat valitsemaan rasvattomimmasta maidosta aina kermaan saakka. Pelkkä tilaus kahvista maitovaralla ei siis riitä kahvitaivaassa :)

Tulee muuten melkoinen hymy huulille, kun ajattelen kotoisen ison kahvin kokoa, mikä on kuin pikkuveli paikalliselle pienelle kahville. Muistikuvani 24 vuoden takaa edellisestä Amerikan visiitistä hurjan isoine donitseineen, muffinsseineen ja kakkupaloineen, on saanut rinnalleen kahvi-ilmiön.

Jos haluaa liikkua maassa maan tavalla, kannattaa napata iso kahvi aamulla mukaan ja sännätä ihmisvilinään kahvimukin kera juoksemaan lenkkarit jalassa ja mielellään vielä i-Phone tai jokin muu kommunikaattori toisessa kädessä.

Ruokaillessa on opittu jo, että perunaa ei ole muuten kuin ranskalaisina tai sipseinä. Tärkeää on muistaa tilata se tai jää ilman annoksessaan. Kananmunastakin voi tehdä uskomattoman monta variaatioita; enkä tarkoita paistamista tai keittämistä, vaan että onko naurava naama sinuun päin ... Minä joka rakastan salaatteja, olen oppinut, että Caesar-salaattiin on erikseen muistettava tilata kana :) ja että salaattini edustaa lähes alkupalakokoa, mutta sen hinnalla voisi syödä viikon hampurilaisia. Siitä voi sitten miettiä, mitä paikallinen ostaa.

Illastakin voi miettiä haluanko tyynyni viilennettynä vai kenties tilaan musiikkia tyynyn sisälle tai jokin tuoksu voisi olla mukava. Vaihtoehtoja on 40. Vaatimattomana suomalaisena olen ollut ihan tyytyväinen niihin kahteen järkälemäiseen tyynyyn, mitä minulla nyt on.

Kaiken tämän keskellä sitten jää hyvin mietteliääksi katukuvassa nähdessään kodittomia...

2 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Onpa näitä ihana lukea,kiitos kun viitsit "raportoida" :)

Willa Tammisto kirjoitti...

Kiva, että joku jaksaa lukea jutustelujani ilman kuvitusta. Tsemppiä arkiviikkoon kotimaassa ja iso "haudi" täältä maapallon toiselta puolelta.