23.3.2014

Vintage Lady


Kävin tänään virikkeitä hakemassa Turun Kädentaitomessuilla. Ihania käsitöitä ja muuta aihealueeseen liittyvää oli koko messualue pullollaan. Kun pääsee messuille, missä on tarjolla kaikkea omaan mielenkiinnon maailmoista, niin olo on kuin pikkulapsella karkkikaupassa. 

En tiedä edes kuinka monta kertaa kiersin käsityöosastot... Silmillä koetin kartoittaa sitä mitä nyt on ajan hermolla meneillään. Samalla estetiikan nälkään sai aimo annoksen täytettä ammattilaisten tarjoamista mahtavista ideoista ja töistä. Rakkaudella tehty käsityö näkyy aina työn jäljessä. 

Messuilla piipahdin myös vintagen maailmoissa. Muutamilla vintage-vaatteita myyvillä liikkeillä oli omat osastonsa. Olo oli kuin olisi seikkaillut mummolan vintillä tai ainakin tipahtanut eri vuosikymmenelle. Myyjätkin olivat pukeutuneet kauppansa valikoiman ajan henkeen. Vintage-vaatteiden ja asusteiden lisäksi pääsin näkemään "She's A Lady" -muotinäytöksen. Muotinäytöksessä aidot vaatteet 1920-luvulta aina 1970-luvulle saakka esiteltiin aikalaisensa musiikin siivittämänä. Nostalgista.

Ostoksiakin tuli tehtyä. Ostin pellavaisen tunikan. Niitä oli tarjolla useammallakin myyjällä. Tuote on tänä aikana eräänlainen hittiaines yhdellä jos toisella käsityöläisellä. Pienillä vaihteluilla helmassa, taskuissa tai kaula-aukossa saa valmistajasta riippuen tunikan hintahaarukkalla 50-110€. Värivalikoimaa on tarjolla hillitystä villimpiin vaihtoehtoihin. Minä etsin tällä kertaa simppeliä mallia ilman krumeluureja hillityllä värillä. Pikkuisen kierreltyäni löysin sen minulle mieleisen, mukavan oloisen ja värisen tunikan työarkeen. 

Halusin myös kannattaa pienyrittäjää, joka oli valmistanut savesta nappeja ja rintarosseja. Söpöjä ja niin kaunista arkiestetiikkaa.

Iloa ja valoa arkeenne! Oikein keväistä maaliskuun viikkoa.

Ei kommentteja: