31.3.2010

Willa Tammiston kysely ARVAA OIKEIN I - harmaa lipasto




ARVAA OIKEIN I kilpailu koski lipastoni uutta väriä.
Kaikkien yllätykseksi lipastosta tuli vaaleanharmaa!
Kilpailun päätösajankohta Suomen aikaa oli tänään klo 21.00. Sivupalkki ilmoittaa vielä tunteja olevan jäljellä - minusta riippumattomista syistä se laskee Yhdysvaltojen mukaan, vaikka asetuksissa on 31.03.2010 klo 21.00.
Joten ilmoitan jo arvotun voittajan 20 kisaan osallistujan kesken.
Oikeita vastauksia HARMAAlle värille tuli 3/20 eli 15 %.

Kaikkien vastanneiden kesken suoritetussa arvonnassa onnettarena toimi nuorin tyttäreni ja onnellinen voittaja on
Piia S.
YLLÄTYSPALKINTO
on yksi vapaavalintainen
uniikkikortti webstoresta.
Voittaja saa valita mieleisensä kortin webstoresta ja ilmoittaa valintansa sekä yhteistietonsa minulle sähköpostiin! ~ Kiitos kaikille innokkaille arvaajille!

Willa Tammiston arvonta 22.-31.03.2010 VOITTAJA


 

Arvontaan oli ilmoittautunut eri tavoilla mukaan 18 osallistujaa.
Arvonnan onnettarena toimi nuorin tyttäreni ja
onnellinen voittaja
Willa Tammiston ensimmäisessä arvonnassa 31.03.2010 on

Ulla-Maija S.

~ ONNEA ~

Voittaja voi ottaa minuun yhteyttä joko sähköpostitse, puhelimitse tai Facebookin kautta ja ilmoittaa osoitteen, mihin Vintage Heart ~ Home postitetaan!

30.3.2010

Narsissi-istutus pajurenkaassa





Tulppaanini ovat vaihtuneet tällä viikolla narsissi-istutukseen kauniissa pajurenkaassa. Tulppaanit nimittäin kaatuivat vaasin kera kumoon.


Valitsin narsissit luullen, ettei meidän Kuningatar niihin koskisi. Mutta toisin kävi. Tässä meidän pääsiäiskissa ilman pyytämättä tuli poseeraamaan ja maistelemaan narsissejani. Nähtäväksi jää kuinka kauan ne saavat olla rauhassa pajuisessa istutusrenkaassaan.

Nautitaan nyt, kun ne ovat kauneimmillaan!

29.3.2010

Puutarhamessuilla kevättä odotellessa

Viikonloppuna kävin jo haikailemassa kesätuulien, ihanien mökkikesien kuin puutarhaunelmien perään Helsingin Messukeskuksessa. Olihan siellä myös sisustamiselle oma osastonsa, joten taas oli messut minun mieleeni monine fantastine ideoineen ja samanhenkisine ihmisineen.

Paljon muistikuvia, mutta myös jotakin konkreettistakin. ~ Miten ihanaa, että nykyään on mahdollista pukeutua naisellisesti myös puutarhassa puuhasteluun. Työskentely tuntuu mukavalta, kun saa pitää käsissään kuvan kaltaisia leppäkerttu- puutarhakäsineitä.

Jos vain tuo lumi sulaisi ja kevät koittaisi, niin että edes kuukauden päästä olisi maata mahdollisuus möyhentää.

25.3.2010

Muotokuvista digiaikaan





Varmasti monella meistä lienee digitaalikuvia kuin paperiversioitakin olevia valokuvia paljon. Niin paljon, ettei enää tiedä - mitä säästää ja miten säästää - tuleville sukupolville asti.
Toisin oli ennen. Kuvat olivat harvinaisia, mutta myös harvinaisen hyvälaatuisia. Ennen kuvia olivat nuo upeat muotokuvamaalaukset ja nekin harvinaisia, mutta myös harvinaisen hyvälaatuisia. Voidaan kaiketi sanoa, että laatu korvasi määrän. Mikä parasta, ne kertoivat ja kertovat edelleen uskomattoman mielenkiintoisia tarinoita ajastaan ja menneistä persoonallisuuksista. Itse voin viettää aikaa pitkäänkin katsellessani ajalla ja hartaudella maalattuja muotokuvia, kuten yllä olevia kaunottaria seinillämme.
"Muotokuvassa pyritään esittämään henkilön olennaisimpia piirteitä, hänen taustaansa, persoonallisuuttaan tai pyrkimyksiään. Muotokuva pyrkii usein esittämään myös kuvaamansa henkilön tärkeimmät ja arvostetuimmat puolet, sekä kuvaamaan hänen yhteiskunnallista asemaansa. Näin siinä usein korostuu aikansa arvostukset." (Wikipedia)

24.3.2010

Willa Tammiston kysely ARVAA OIKEIN I



Meille perintönä kotiutui viime vuonna kulahtanut, lakattu 1950-luvun pikkuinen lipasto. Olen sitä katsellut vuoden päivät ja miettinyt pitäisikö sille tehdä jotakin. Joten päätin maalata sen ja vaihtaa vetimet.

Vetimiä en olisi vaihtanut, mutta maalauspuuhan aikana paljastui, ettei vanhojen irrottaminen ollut kovin helppo homma - ainakaan kotikunnostajalle. Ne oli pujotettu kunnolla siivekkeillä laatikon reiästä läpi ja lyöty nauloilla kiinni laatikon sisäpuolelle. Irroittamani vetimet eivät enää näyttäneet kauniilta.

Järjestän teille kyselyn (katso oikea palsta sivussa):
Minkä väriseksi maalasin lipaston?
Kyselyyn voi osallistua napsauttamalla arvaamaasi väriä. Aikaa vastaamiseen on 31.03.2010 klo 21.00 saakka! YLLÄTYSPALKINTO arvotaan.

23.3.2010

Lumipeitteiden pukemat männyt



Paksusti puettuina lähimännyt notkuvat valkeista lumipeitteistä.
Kunnon talvi ja kevät saa vielä odottaa itseään jonkun aikaa.
Onneksi talvi on ollut kunnon talvi tänä vuonna.

21.3.2010

Willa Tammiston kysely ARVONTA 22.-31.03.2010





Willa Tammiston Fani-kerho aloitti 17.03.2010 Facebookissa ja on saavuttanut jo huiman määrän fanittajia! Willa Tammisto-blogini on saanut myös ihanan joukon seuraajia (Follower) 05.11.2009 aloituksen jälkeen!
Suuret kiitokset kummallekin ryhmälle! Kiitän lämpimästi myös kaikesta rohkaisevasta kannustuksesta, jota olen teiltä saanut. Kuvassa näet sisustussydämen, jossa on teksti Home. Sisustussydän on suunnittelemani, ompelemani ja käsin kirjomani. Kangas on kierrätysmateriaalia ja nauha tanskalainen Maileg. Haluan lähettää Home-sydämen kiitoksena jollekin arvonnassa onnekkaalle blogini lukijalle. Jos olet kiinnostunut osallistumaan Home-sydämen arvontaan, toimi seuraavasti.
  • Osallistumisaika 22.-31.03.2010 ja arvonta 31.03.2010 klo 21.00
  • Kirjoita osallistumisestasi willatammisto@gmail.com osoitteeseen tai
  • Kirjoita osallistumisestasi Willa Tammisto Fani-sivulle
-------
Jälkikirjoitus: Olen poistanut Fani-kerhon 2010 syksyllä.

20.3.2010

Muotokuva esi-isästä




Lauantaisin kiertelen kaupungin second-hand - ja antiikkiliikkeitä. Olen jostain syystä viehtynyt menneen ajan aarteisiin tarinoineen. Ne koskettavat toisella tavalla kuin nykyajan megaketjujen tarjonta. Onnistuneella aamupäivän kierroksella tein monta hyvää löytöä ja olin tyytyväinen aarteisiini. Saavuttuani kierrokselta kotona minun tietämättäni odotti kuitenkin se varsinainen oikea aarre!

Se oli perheeseemme kotiutunut komea nuorimies. Nuoruudesta tosin tämän nuorukaisen kohdalla on jo vierähtänyt aikaa, sillä komea Arthur syntyi jo 1800-luvun puolella. Muutaman mutkan tehtyään hän oli kotiutunut juuri tänään meille - jälkipolvilleen. Iltapäivä meni istuesssa ja ihmetellessä mieheni esi-isän kasvokuvaa ja sitä mitä kuva mahtoi meille kertoa.

18.3.2010

Lakanakankaasta ja pitsiliinasta vintage-pussi







Ostin jo jokin aika sitten second-hand-kaupasta kasan vanhoja virkattuja pikkuliinoja. Vähän ajan kuluessa olen ideoinut niille uuden elämän, jossain muussa tehtävässä.


Tämä on pussukka puikoille. Pussukan sisus on vanhaa lakanakangasta, pitsi toisesta lakanasta ja vanha pitsiliina päällystämässä käsityöpussia, jonka koristelin kauniiksi ;) Sinikuvioinen nauha on Tilda Basics.

Arkisten esineiden juhlavaa säilytystä parhaimmillaan.


 

17.3.2010

Flemmina-sisustussydämet ja yhdet kuuset

Flemmina-sisustuskuuset
Flemmina-sisustussydämet

Flemmina-sisustussydämet
Flemmina-sisustussydämet
Flemmina-sisustussydämet


Ideoita sisustustuotteitteni käyttöön:
  1. Valkoiset kuuset on tarkoitettu kattaukseen. Kirjailen niihin nimet tai nimikirjaimet asiakkaan toivomuksen mukaan. Niihin voi tietysti kiinnittää nuppineulalla nimilapun. Kannattaa hankkia koko suvulle.
  2. Kantrihenkiset sydämet ovat ihana lisä lahjapaketin päälle!
  3. Kaapin tai laatikoston avaimeen kiinnitetty sykkyvä ruusuinen sydän.
  4. Suosituinta sisustuskoristetta - kierrätetyistä materiaaleista - on mahdollista saada tuoksulla tai ilman!

16.3.2010

Sisustuslehti ja ikkunapesu



Valon määrä ja valoisat tunnit lisääntyvät päivittäin!
Olen huomannut tämän viimeistään nyt,
kun kiinnitin huomiota ikkunoiden harmauteen.
Ne suorastaan huutavat kevätpesuaan.
Onneksi posti oli tuonut tänään
sisustuslehden ja pakkastakin on,
 joten minulla on ainakin kaksi hyvää syytä
olla ryhtymättä ikkunanpesupuuhiin.

Miten onkaan mukavaa istua tyynyjen keskelle
ja lukea unelmista aurinkoisessa säässä.

14.3.2010

Suomalaisia tulpaaneja



Päätin piristää aurinkoista kevätpäivää tulppaanikimpulla.
Lähestyvä pääsiäinen sallii myös kahvihetkeen suklaisen yllätyksen ;)
Oma yllätykseni oli asetelmaa kootessani, että siitähän tuli täysin suomalainen. Marimekko- skooli, Muumi-suklaamuna, Aalto-maljakko ja kaiken lisäksi kevään tulppaanit ovat suomalaisia Turussa kasvatettuja. Hyvä juttu!

12.3.2010

Kangaslinnut lensivät kevääseen


Upeita, värikylläisiä muuttolintuja!
Yhdessä nauhassa on 19 kpl kauniiden lasihelmien kera.
Lopussa vielä kilisevä kulkunen.
Onneksi ulkonakin talitintit ovat aloittaneet
laulunsa ja vähän jo kevättää.
Nämä ilhaduttavat niin meitä kuin perheen kissaa.
Eikä tarvitse murehtia näiden lintujen puolesta.

11.3.2010

Shoppailua sisustusliikkeissä



Terveisiä Suomen Turusta. (En käynyt katsomassa romahtamassa olevaa siltaa ;) Olin varannut tasan 45 minuuttia aikaa käydä ostoksilla ja tehokas etukäteissuunnittelu kantoi hedelmää ja yhtä sun toista onnistuin löytämään. Löysin onneksi etsimäni kauniin kukkavetimen. Lasiporanterän avulla aion kiinnittää sen nupiksi lasikupuun, josta kirjoittelin muutama päivä sitten. Lopputulos jännittää. Toivon, etten poksauta lasikupua rikki poratessa.


Olin kuin lapsi karkkikaupassa valitsemassa kirjaimia. Päätin kuitenkin tyynyttää innostustani ja tyytyä neljäkirjaimiseen sanaan, ettei budjetti kirjaimellisesti olisi paisunut liiaksi. Vielä näille tulisi löytää sopiva kohta kodistamme. Lapset tosin totesivat sarkastisesti, että jos joku ei osaakaan lukea sanaa englanniksi , vaan suomeksi...

Pitäähän sitä yksi heräteostostoskin olla. Löysin oikein upean AmandaB -kehyksen, jossa oli valmiina kaunis nauha. Siisti.

10.3.2010

Krakeloitunut vanha kannu

Kaunis käyttöesine ja pala kulttuurihistoriaa.
Ajan patinaa ja upeata krakeloitumista, eikä tummuminenkaan ole kuin aitouden tae.
Löysin tämän paikallisesta kirpputoriliikkeestä. Siihen kuului myös upea vesiastia, mutta myyjä oli asettanut sen hinnan niin korkealle, joten tyydyin pelkkään kannuun.

8.3.2010

Vintage-koru Vintage-tapahtumasta

Kauniita ja pysähdyttäviä yksityiskohtia.
Tällaisella menopelillä olisi hauskaa ajella.

Helsinki Vintage tapahtuma 07.03.2010 Kaapelitehtaalla oli täynnä vanhan ajan tunnelmaa. Paikalle oli kokoontunut samanhenkisiä ihmisiä. Tunnelma oli hyvin nostalginen. Välillä tuntui kuin olisi liikkunut ajassa taaksepäin. Tunnelmaa vahvisti musiikki vuosikymmenten takaa live-esiintyjillä. Lukuisat kävijät olivat myös pukeutuneita tapahtuman hengen mukaan. Päällimäiseksi jäi mieleen ajatus, kuinka ennen naiset olivat naisia ja miehet miehiä jo ulkoisesti vaatetuksessaan.

Tapahtuma tarjosi vaatteita, hattuja, kenkiä, asusteita, koruja, huonekaluja, äänilevyjä, lehtiä jne. Kaapelitehdas oli kuin menneen ajan supermarket, josta saattoi poimia itselleen mieleiseltä vuosikymmeneltä parhaiten sopivat palat.

 
Itse aistin tunnelmaa, kuuntelin musiikkia ja hain ideoita. Muistoksi tapahtumasta jäi myös konkreettisesti kaunis koru. Vielä en tiedä pidänkö korun koruna vai teenkö siitä rintakorun. Joka tapauksessa koru on mielestäni erittäin kaunis. 


 

6.3.2010

Kaupunki lumen peitossa 2010

Kaupunki lumen peitossa talvella 2010.
Pieni.
Uskomaton lumipeite on vallannut koko kaupungin. Lunta on niin paljon, että en tiedä mihin se kaikki aikanaan sulaa. Mutta kaunista valkoinen lumipeite on ja valkoinen Pohjolan talvi. Tästä pikkuisesta tammenterhosta piti ottaa kuva, kun se toi mieleeni elokuvan jääkauden epäonnisesta oravasta tammenterhonsa kanssa.

4.3.2010

Vintage-lasikupu suklaaherkuille ja unelmaleivoksille

Olen kierrellyt ja etsiskellyt useista sisustusliikkeistä sitä ainoata ja oikeata tyyliltään upeata lasikupua vain parhaimmille tarjottaville juhlapöydässä. Pettymyksekseni hintaluokat ovat huimia. Tarjottavat tulisi olla sangen kuninkaallisia, ostaakseni sellaisen. Mutta hyvää ei odota koskaan turhaan.

Ellen Dyrop ja Hanna Kristinsdóttir ovat kirjoittaneet Ajan patinaa, vanhojen tavaroiden uudet mahdollisuudet. Sain kirjasta loistavan idean! Ohessa näet minun toteutusmallini kirjan antamasta ideasta käyttää lasikupua lautasella.


 
Piintynyneen vadin oma väri alkaa löytymään.
Kaunis malja on pudistettu vadin kaveriksi.
  
Kauniin kiiltävä ja salonkikelpoinen lopputulos.
Kaunis.

Pinttyneen tummunut hopeinen vati ja kaunis lasikulho löytyivät vanhantavarankaupasta hylättyinä kumpikin omilla osastoillaan. Kotona jouduin puhdistamaan kauan, että loistava vati kimaltavalla kuvulla oli valmiina. Löytöni maksoi vain muutaman euron. Vielä pitäisi tehdä yksi löytö. Lasikupu on kaunista nuppia vailla.

3.3.2010

Krakleerattu lampunjalka

 


Vanhantavarankaupassa tein taas ihanan löydön. Lamppu toimii moitteettomasti ja ihan vääntönapista saa kääntää sähköt päälle ja pois. Tunnelmallinen yksilö. Vaikka tämä ei olisi edes toiminutkaan, olisin sen ostanut. Kaunis krakleerattu lasiosa jalassa hurmasi minut heti.

1.3.2010

Virkattu pannumyssy tunnelmallisiin kahvihetkiin

Virkkasin yhdellä istumalla neljästä, paksusta ja ihanasta lankakerästä lumivalkoisen pannumyssyn. Koristeeksi kaunokainen sai helmaansa pitsin loppupalat. Ihanan taivaansininen nauhanloppu pääsi kruunuksi.

Tunnelmallinen kahvituokio voi alkaa vanhantavaran kaupasta hankittujen ruusukuppien ja hyvän seuran kera. Yksinkertaisista asioista saa paljon iloa eloon.