14.6.2011

Willa Tammiston 1960-luvun tuolit osa II
~
Sateisena ja koleana kesäpäivänä mielellään puuhastelee sisällä. Mahtavien +30 asteen hellepäivien jälkeen vaatimattomat +11 astetta ovat shokeeraavia taas alkuunsa, vaikka ehkä enemmän sitä perinteistä suomalaista säätilaa.

Sisällä sitä silmä kulkee ympäriinsä etsien ja tarkastelen läpi kaikkia talven yli lepäämään jääneitä kesäkodin projekteja ja tottakai uusiakin suunnitelmia on jo kasapäin mielessä.
Monet ovat olleet kiinnostuneita 1960-luvun tuolien kunnostuksesta. Lähes tasan vuosi sitten (17.6.2010; Willa Tammiston 1960-luvun tuolit osa I) kerroin aloittaneeni puhdistamaan ja purkamaan vanhat kankaat sekä maalaamaan vanhat lakkapintaiset tuolit talon saaristohengen mukaan. Viime kesänä kunnostin puuosat ja maalasin ne. Samoin vanhat päälliset lähtivät irti. Kankaan alta paljastui alkuperäinen sininen kangas, jossa harmikseni oli valovaurioita ja elämän jälkiä muutenkin.

Ostin teflonpintaista, tukevaa merellistä kangasta päällystääkseni tuolit uudelleen. Kangas oli melko arvokasta, joten käsi täristen sitä sitten leikkasin muotoonsa ja koetin olla mahdollisimman tarkka. Nyt verhoilu alkaa olla lähes valmista. Projektin jälkeen osaan arvostaa kovasti verhoilijan työtä. Itselläni kädet puutuivat ilmassa ommellessa ja taukoja piti pitää, että ommel säilyisi kauniina. Seuraavaksi aioin ommella samaan henkeen sopivat istuintyynyt suojaamaan vastapäällystettyjä tuoleja.

Ei kommentteja: