21.11.2012

Suojelusenkeli


              


Joulua kohti kodissamme paketteja ilmestyy lipastojen ja kaappien päälle. Paketit saavat seurakseen joulutavaroiden laatikoista muistojen aarteita pieninä vinkkeinä lähestyvästä joulusta. Minusta on ilo katsella paketteja rauhassa kauan ennen aattoiltaa, jossa muutamassa tunnissa paketeista on kuorittu kasa paperia, narua ja nauhaa. Nuorimmatkin kotona asuvat lapset ovat kasvaneet isoiksi, joten ei tarvitse olla huolissaan pakettien puolesta ennen aattoiltaa. Ehkä pientä hypistelyä ja ulkomuodon perusteella arviointia tehdään, mutta sehän kuuluu kaikkien jouluihmisten tapoihin.
 
Lahjat luovat odotuksen tunnetta. Se on tunnetta yhteisestä kokoontumisesta. Se on tunnetta joulumielen jakamisesta rakkaiden kesken. Se on tunnetta perinteiden jatkamisesta sukupolvesta toiseen.
                                                                 ~~~
Olen aukaissut ensimmäisen yläkaappiin kätketyn joulutavaroiden laatikon. Jouluihmisellä laatikoita on useampia; lasten tekemille jouluaskarteluille, tontuille, enkeleille, palloille jne. Ensimmäinen esille ottamani laatikko pursusi muistoja ajalta, kun vanhimmat lapset - nyt jo aikuiset - olivat pieniä. Nostalgisia ajatuksia ponnahti mieleeni, kun katselin milloin mikäkin koriste on joulujamme juhlistanut. Jos vain esineet osaisivat kertoa.
 
Ensimmäisenä nostin laatikosta lipaston päälle lahjapakettien suojelijaksi pienen enkelin. Enkeli on äidiksi tulleen tyttäreni saama lahja kummitädiltään. Todella tärkeä pieni enkeli vartioi vuodenaikojen ympäri nuoreksi ylioppilaaksi saakka neidon kammarin ovella. Siinä enkeli arvioi sisään astujat ja samalla huolehti huoneen haltijasta. Enkeli saa tänä jouluna lapsuuden kodissa viimeisen suojelutehtävänsä. Jouluna annan sen tyttärelleni hänen perheensä omia jouluja koristamaan. Pieni lapsenlapseni saa tulevina jouluina tutkailla äitinsä enkeliä jouluisten perinteiden jatkumona.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihanaa ... aawww

Outi

Willa Tammisto kirjoitti...

Joulumieltä sinulle ja perheellesi.

Haltiakummi kirjoitti...

Voih, olen näin syksyisin aina todella itkuherkkä, ja nyt jälleen melkeinpä tippa tuli linssiin; voi miten hieno tarina on suojelusenkelillä kerrottavana, ja ihanaa että vielä tähän jouluun enkeli on kantakodissa, ja matkaa sitten jatkamaan tärkeää tehtäväänsä seuraavaan kotiin. Kaunista <3

Haltiakummi kirjoitti...

ps. voisiko tuon kommenttien sanavahvistuksen poistaa? Ne on niin epäselviä, että joskus jää kommentti kirjoittamatta, kun ei saa selkoa sanavahvistuksesta... Jotkut jättävät kokonaan kommentoimasta blogeja, missä tuo hankala sanavahvistus on päällä.

(Blogin oikeasta yläkulmasta "ulkoasu", vasemman puoleisesta valikosta alimmainen, eli Asetukset -> Tekstit ja kommentit -> Näytä sanavahvistus -> valitse Ei ja tallenna.)

Willa Tammisto kirjoitti...

Haltiakummille: Kiitos vinkistä, tutkin asiaa. Sanavahvistukset ovat useasti vaikeaselkoidia.

Sinikka kirjoitti...

Upea suojelusenkeli ja kaunis tarina.

Willa Tammisto kirjoitti...

Kiitos ja mukavaa joulun odotusta marraskuun sateisesta harmaudesta huolimatta.