20.4.2013

Aito nojatuolimatka ihmemaahan

Kasvihuoneilmiö, Nummi-Pusula ~ Kuva: Willa Tammisto


Lauantaipäivä näytti tänään mitä parhainta kevätsäätä. Aurinko paistoi, mutta tuuli  muistutti vielä varhaisesta keväästä. Sää oli sen verran viileä, että kuistille tai parvekkeelle en vielä olisi kahvitarjoilua asetellut. Tänään kahvittelut ajattelimme tehdä aidoksi nojatuolimatkaksi kutsumallani päiväajelulla ihmemaahan.

Päätimme jo hyvissä ajoin viikolla, että suuntaamme lauantaina ajelun kohti Nummi-Pusulaa ja Kasvihuoneilmiötä. Paikka on tullut vuosien saatossa tutuksi. Se sijaitsee sopivasti Helsingin ja Turun väylän varrella. Silloin tällöin tahdomme käydä siellä herättelemässä aisteja. Tarkoitan tällä sitä, että paikka on niin kutkuttava monella tapaa, että se ei varmastikaan jätä ketään kylmäksi. Tarjontaakin on laidasta laitaan. Itse olen ostanut vuosien varrella jotakin pientä tai vain käynyt kurkistelemassa mitä valtavirrasta poikkeavaa on tarjolla ja kerännyt ideoita. Paikka sinänsä on omaperäinen nähtävyys, vaikka mitään ei ostaisikaan. 

Tarkoituksenani oli käydä päivän reissulla kartoittamassa Kasvihuoneilmiön nojatuolivalikoimaa. Olen kaivannut Willa Tammistoon kahta uutta nojatuolia, koska siirtäisin kunnostamani 1960-luvun tuolit yläkertaan poikien merihenkiseen huoneeseen. Ajatuksenani olisi ostaa kaksi joko vanhaa,  uusvanhaa tai kunnostettavaa nojatuolia. 

Tänään en tehnyt ostoksia, enkä edes heräteostoksia. Kun ostoksia ei syntynyt, niin päätin kuitenkin kuvata muistiin itselleni ja samalla teille piristykseksi täysin ainutlaatuisia yksilöitä kaupan käytäviltä. Jotakin päivityksen kuvien tuolivalikoiman suuntaista saisi tuoliparissani olla mukana, mutta ei ainakaan tällä hetkellä mieleni taivu näin vahvoihin värityksiin. Toisaalta eihän pensselin käyttö ole minulle vierasta...

Poimin tähän muutamia mukavia kurkistuksia tämän päivän ideakansiooni, johon nämä kaikki postauksen kuvat päätyivät. Mukana on siis muitakin kuin pelkästään nojatuoleja eli myös todella ihmeellisiä lipastoja. 


 Kasvihuoneilmiö, Nummi-Pusula  ~ Kuva: Willa Tammisto


 Kasvihuoneilmiö, Nummi-Pusula  ~ Kuva: Willa Tammisto

 Kasvihuoneilmiö, Nummi-Pusula ~ Kuva: Willa Tammisto 

 Kasvihuoneilmiö, Nummi-Pusula  ~ Kuva: Willa Tammisto


 Kasvihuoneilmiö, Nummi-Pusula  ~ Kuva: Willa Tammisto
------
Kuvauskohde: Kasvihuoneilmiö Diverssikauppa EP Ky  
Lainaus yritysesittelystä: "Kasvihuoneilmiö on sisustus- ja elämystavaratalo, taidegalleria ja kulttuurikahvila-ravintola aidossa kasvihuoneessa. Se on Elisan ihmemaa, josta ei puutu kani, kellot eikä peilit!"

Ei kommentteja: