23.5.2013

Toukokuun tonttu-ufot


 
Ajattelin päivittää viileän kevään kunniaksi villasukkapostia. Olen muutamina iltoina istunut ja neulonut mökkisukkia. Saaristossa, kun se kesäkin lämpenee vasta juhannukselta. Kunnon saaristolainen heittää villapaitansakin vasta juhannuksen jälkeen talvisäilöön.
 
Langan loput on tullut hyvin hyödynnetyksi ja olen antanut mallien syntyä pelkästä ajatuksen virrasta, paitsi yksissä villasukissa on tonttu-ukot. Nämä valokuvan etummaiset tonttu-ukkosukat päätin neuloa soveltaen tyttären ystävättären villasukista poimittua mallia. Erotuksena on, että ystävättären villasukissa lapaosa oli suurimmaksi osaksi vaaleanharmaa. Kuviot sain hyvin poimittua ihan pelkän valokuvan perusteella.
 
Hurjan lankapyörityksen jälkeen olin lopputulokseen tyytyväinen. Kirjosukkien lankojen pyörittäminen kun kysyy minulta tavallista enemmän kärsivällisyyttä ja laskemista. Iloisena villasukkien valmistumisesta esittelin niitä tyttärelleni. Hiukan oli hiljaista. Tytär katsoi sukkia ja varovaisesti ilmoitti näkevänsä tontuissa ufomaisia piirteitä... Siis oli neulonut TONTTU-UFOT!
 
Olin niin intoa täynnä ja sokeasti katsonut vain valokuvaa ja mielestäni laskenut laskemistani jokaisen silmukan oikein ja pyrkinyt toistamaan ne täydellisesti omissa villasukissani. Valokuvassa tontut näyttävät ihan aidoilta tonttu-ukoilta. Joten mikäs meni pieleen minun tekemien villasukkien silmien sijoittelussa?
 
Täytyy myöntää, että uudemman kerran ystävättären villasukkia suurentaessa, huomasin tonttu-ukkojen silmien olevan samoissa kohdissa, mutta ne olivatkin päälle neulotut  ja huomattavasti omien tonttu-ufojeni silmukkasilmiä pienemmät! Joten siinäpä vinkki sinulle, joka ajattelit kokeilla tonttu-ukkosukkien neulomista. Tai kenties haluatkin kokeilla neuloa aidot Willa Tammiston tonttu-ufot =D

2 kommenttia:

Haltiakummi kirjoitti...

Tihhihiii, nuo on kyllä melkoisia juhannustonttuja! :D Ja toden totta, melkosia humanoideja noine silmineen :)) Mutta onhan nuo nyt melkosen paljon rokimmat, kuin tavan tontut!

Willa Tammisto kirjoitti...

Harvalla on tonttu-ufot jalassaan...