4.5.2013

Teksti vanhaan ikkunapokaan
Olipa varsinainen ikkuna-teema tänään! Pesin hikihatussa lukuisat ikkunat Willa Tammistossa. Samaa puuhaa olin harjoittanut jo aiemmin viikolla kaupunkikodissa. Ai, miksikö niin suuri intomieli puhtaisiin ikkunoihin? Kahdesta syystä. Ensinnäkin olen jo kotona oppinut, että ikkunat perinteisesti  pestään, kun kevätaurinko paistaa kirkkaasti sisään ja seuraavan kerran iltojen pimetessä syysmyrskyjen edellä. Toisaalta olen peräjälkeen kaksien juhlien järjestelyissä touko-kesäkuussa. Toiset juhlat ovat kaupungissa ja toiset saaristossa. Joten eihän se olisi kovin imartelevaa emännälle, jos kaikki kissan nenänpään ja kärpäslätkän jäljet osuisivat sifonkiin ja silkkiin pukeutuneiden vieraiden silmiin ikkunoista.
 
Jotta jaksoin siistimispuuhaani tehdä, oli minulla tietysti oltava omatekoinen "porkkana" työtä jouduttamassa. Ensinnäkin kerron pienen sivujuonteen. Eli välillä piti keittää kuppi kahvia ja nauttia sitä kaapista löytyneiden jouluisten piparkakkujen kanssa ja laittaa ompelukone laulamaan. Vierashuoneeseen päräytyin vanhasta lakanakankaasta ja lakanapitsin pätkästä suojaverhon rumalle rullaverholle kesävieraiden ihasteltavaksi. Kuvien kera kerron asian tuonnempana. Sitten se toisenlainen porkkana, mikä on myös ikkunajuttu.
 
Messuilla näin myytävänä vanhoja ikkunapokia tarrateksteillä. Valmiit taideteokset liikkuivat 50€ molemmin puolin. Totesin, että tuollaisen minäkin haluan, mutta teen sellaisen ihan itse. Tarvitsin siis vain tekstin. Latinankielinen sisustusteksti maksoi viidesosan myynnissä olleista valmiista töistä. Kuluneita, vanhoja ikkunapokiahan minulla on valmiiksi varastossa muutamat kappaleet. Illan suussa tänään pienen valkkauksen jälkeen vein yhden vanhoista ikkunapokista suihkuun. Täydellisen puhdistuksen jälkeen kiinnitin tekstin ja käytin viimeisetkin aivotoiminnat tältä päivältä keksiäkseni kiinnitysmekanismin seinälle ripustamiseen. Heureka - se tuli vielä tänään sieltä ja tuumasta toimeen koukkujen, ruuvien, metallilankojen, vasaran, ruuvimeisselin kanssa ahkeroiden ja jatkostikkailla heiluen. Mutta niin vaan nyt komeilee latinankielinen teksti makuuhuoneessamme.
 
Hyvää yötä ja jatkoja viikonlopuillenne.
 
-----
Amor Vincit Omnia = Rakkaus voittaa kaiken
 

 

Ei kommentteja: