14.1.2012

Ristipistoliinasta silmäneulatyyny


Viikko on vierähtänyt ennätyksellisen nopeasti. Arki on suorastaan imaissut mukaansa ja ennen kuin huomaakaan on jo viikonlopussa. Onneksi on viikonloppuna niitä hetkiä kun saa istahtaa ja antaa ajatusten levätä, silloin syntyy taas jotakin uutta.

Myrsky on pauhannut eilen illalla ja tuntuu edelleen puhaltavan navakasti. On onni, kun saa istua sisällä takkatulen lämmössä. Kuningatar ponnahti minun kanssa ompelukoneen viereen. Yhdessä pengastimme pussukoita ja nyssyköitä. Etsimme pussien kätköistä pientä, mutta sievää kangasta. Tavoiteenani oli saada kaunis kangaspala neulatyynyyn muutamalle silmäneulalle. Ne ovat niin katoavaisia. Aina kun niitä tarvitaan, ne eivät ole siellä mihin ne muistaakseen on viimeksi laittanut.

Yhdestä paperipussista löysin vanhan tavaran kaupasta joskus ammoin ostamani pikku liinan. Pienen pieni liina oli kauniisti ristipistoilla kirjailtu. Liina lienee alkuperäisessä tarkoituksessaan ollut jonkun lipaston päälle tarkoitettu. Pikku liinassa oli mukana vielä hintalappu yhdestä eurosta, millä olin tämän työn ostanut. Nauhojen kätköistä löytyi myös ihan pieni pala sopivaa pitsinauhaa, minkä kiinnitin ylös, että tyynystä on helpompi ottaa sormilla ote.

Nyt sydämenmuotoisella neulatyynyllä on kaverinaan kaunis omenan puolikas, kuten poikani asiasta totesi. Tarkemmin tekemääni tyynyä katsoessani huomasin, että silmäneulatyynyssä oli omenan kuvia. Toivottavasti silmäneulat pysynevät tarkemmin tallessa omenan puolikkaassa.  2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihania...neulat on usein kateissa minullakin :) Täällä on järveltä käynyt kova puhuri kolome päivää...ei ole juuri tullut ulkoiltua...

Willa Tammisto kirjoitti...

Samasta kankaasta sain vielä yhden toisenkin pikkutyön tehtyä. Postaus siitä sitten huomenna.

Tuulikello kolisee melkoisesti edelleen. Eilen oli melkoinen merimatka saareen ja se oli siis jo jotakin tottuneelle. Toivottavasti tuuli laantuu niin siellä kuin täällä. Onneksi sähköt ovat pysyneet.