5.1.2012

Tontut muuttavat vintille
Tontut saapuivat vintiltä
ensimmäisenä adventtina ilahduttamaan meitä.

Tontuilla olivat liukkaat askeleet 
jo ennen koko joulusesonkia.

Huristen tulivat jouluaatto, joulupäivä,
tapaninpäivä,  uudenvuodenaatto,
uudenvuodenpäivä ja lopuksi loppiainen.

Ennen kuin huomasimmekaan
joulun pyhät huristelivat ohitse.
Aika aikaa kutakin. 
Tontut kiirehtivät pitkälle levolle 
ennen seuravaa esiintymistään.

Loppiainen on aina tuntunut aloittavan ajanjakson, jolloin on jo kovasti suunnitelmia tulevalle keväälle. Näin varmaan siksi, että pimeän talvijakson kesto ei tuntuisi niin pitkältä ennen kesän kirmailuja.

Tämä talvi tuntuu meillä erityisen pimeältä, nyt kun jouluvalot loppiaisena sammutetaan ja pakataan takaisin laatikoihinsa vintille odottamaan kuluvan vuoden adventtia. Meillä kun ei ole vielä tammikuuhun mennessä maassa sitä päiviä valostuttavaa lunta - edes sitä lusikallista. Toisaalta lämmityskulut pysyvät alhaisina tänä talvena verrattuna kahteen edelliseen massiivisen lumimäärän talveen. 

Eipä sitten muuta kuin nokka kohti kevättuulia. Meillä köynnöskuusama on puhjennut pieneen ja  sitkeään lehteen sekä narsissit ovat nousseet kolmisen senttiä maan pinnan yläpuolelle.  Mietityttää täällä, että saadaanko tämän alkuvuoden aikana lunta ja kuinka paljon. 


Willa Tammiston tontut
Viimeinen vilaus tonttuihin ja pakkaan koko porukan sulassa sovussa laatikoihin pallojen, nauhojen ja mikä ettei enkelienkin kanssa. Tavataan pölyjen pyyhinnän merkeissä monen kuukauden kuluttua.

Pölyistä puheen ollen. Luistimet ja sukset vuorostaan odottavat pölyjen pyyhkimistä ja esille nostamista varastosta, kunhan vesikelit muuttuisivat kiinteämpään muotoon.

Ei kommentteja: