7.3.2013

International Women's Day 2013


Lontoossa Science Museumissa 2012 tuli testattua aivot - nainen ollaan.

Kevät alkaa jo häämöttämään. Kansainvälinen naistenpäivä on ollut minulle varma  kevään merkki, kun maaliskuulle asti on vuosi taittunut.
Naistenpäivää olen viettänyt jo noin 25 vuotta. Vaikka Naistenpäivää on maailmalla vietetty jo kauan, on se Suomessa ollut pienellä profiililla ohitettujen päivien joukossa pitkään. Itse innoistuin aikoinaan Naistenpäivästä, kun omia tyttäriä alkoi syntyä useampia peräjälkeen. Se tuntui tärkeältä juhlalta. Tyttärien kanssa juhlistimme päivää heti, kun tuttikausi oli taakse jäänyttä elämää. Selailin juuri vähän aikaa sitten ihania vanhoja valokuvia tyttäristä, jotka saivat pukeutua Naistenpäivän kunniaksi hienoiksi prinsessoiksi, eikä meikissä tai hiuslakassa säästelty. Tuosta saakka päivä on ollut minulle erityinen.
Huomenna jälleen saamme ylpeinä juhlistaa meille naisille ikiomaa päivää. Olkoon se kaikille teille naisille aurinkoinen ja keväistä uutta intoa täynnä kuin tämän päivän keväinen sää. Vaikka ei kuohuvaa tai kukkapuskaa pöydälle ilmestyisikään, niin lähtekää itse juhlistamaan omaa päiväänne; ystävien tai tyttärien kanssa! Olemme ansainneet sen. Ei muuta kuin rinta rottingilla kohti kevättä ja kesää.


On monta syytä muistaa päivä naisten,
niin nuorten, vanhain, kaikkein kaunokaisten.
Kuin mummin, äidin, kullan oman armaan,
he ansainneet on huomion sen varmaan.
Vois muistaa kukkasin tai kullan kimalluksin,
myös suudelmin ja hellin halauksin.
Niin usein tahtois, aina kun vain voisi,
et ilon, riemun, hyvän mielen toisi.
Kun mielessään ois heillä aatos mainen,
voi kuinka ihanaa onkaan olla – NAINEN.


Ei kommentteja: