24.3.2013

Missio PajunkissaSunnuntaiaamuna oli aikainen herätys. Koira iloisesti pomppi sängyn vieressä ilmoittaakseen, että on asiaa lyhtypylväälle. Mitäpä sitä enää sitten nukkumaan, kun aurinko komeasti kimmelsi pakkashankien pinnalla. Joten päätimme aamupalan jälkeen lähteä miehen ja koiran kanssa hiljaiseen luontoon etsimään ulkoiluretken varrelta kotiin pajunkissoja. 

Ulkoiluretkestä muodostui varsinainen Missio Pajunkissa.  Kilometritolkulla tuijottelimme niskat vinossa ojan pohjia ja ojan vierustoja. Ei auttanut, vaikka vaihdoimme reitin suuntaa. Jostakin syystä pajunkissat loistivat poissaolollaan. Taitaapa olla ensimmäinen kerta, kun en millään meinannut löytää pajunkissoja. Erikoinen juttu.

Retken lopputuloksena oli kokonaista kolme pajua pajunkissoineen. Kahdesta eri paikasta löysimme suureksi kasvaneet pajut, joidenka "kissat" olivat parin metrin korkeudessa. Umpihangessa hyppiminen ei olisi auttanut saavuttamaan sellaista pituutta ilman tikkaita, että yksittäisiin "kissa per oksa" -harvinaisuuksiin olisi yltänyt. Tikkaita ei sattunut olemaan takataskussa mukana, joten missiota piti jatkaa eteenpäin.

Etsiminen tuotti koko retken aikana yhden vanhan pajun, jossa oli suhteellisen sopivalla korkeudella olevat pajunoksat, missä sattui löytymään normaalisti pajunkissoja. Eipä olisi etukäteen uskonut, että pajunkissojen hakeminen palmusunnuntain kahvipöytään olisi muodostunut näin haasteelliseksi. Mutta olen tyytyväinen, että emme luovuttaneet ja komeaakin komeammat oksat koristavat kotia pääsiäisenä.
2 kommenttia:

Haltiakummi kirjoitti...

Hei mä oon kanssa tänä keväänä huomannut, että pajunkissoja on todella hankala löytää. Näinköhän myöhäinen kevät on myöhästyttänyt pahasti nekin.. Minä laitoin maljakkoon pähkinäpuun oksia ja pari saamaani virpomavitsaa, melkoinen asetelma, mutta kyllä nekin ihan hauskoilta näyttää :)

Ja hei, kiitos aijemmin laittamastasi viestistäsi. Mulle oli tullut yksi roska kanssa läpi, mikä poistui kyllä lähes samantien ylläpitäjän toimesta, mutta täytyy seurailla tätä juttua, ja tarvittaessa siirtyä kanssa takaisin numeroihin ja sanoihin.

Kaunista, aurinkoista, rauhallista ja herkullista pääsiäisviikkoa sinulle ja perheellesi :)

Willa Tammisto kirjoitti...

Kiitos kommentistasi. Tuota samaa hidasta kevään tuloa mekin arvelimme, vaikka etelässä asutaankin. Kaiketi pajunkissoja on sitten vapuksi ;)

Pähkinäpuun oksista näin kivan pääsiäisasetelman Espalla yhden merkkiliikkeen somistuksena. He olivat maalanneet oksat keltaisiksi ja koristelleet höyhenillä. Hauska idea.

Hyvää alkavaa viikkoa.