17.3.2013

Metsien koira
Keväthangilla kävelty koiraystävän kanssa. Iloisesti koirapoika jaksoi tepsutella perässäni ympäri markkia. Se oli niin innoissaan, kun sai vapaana vaeltaa, pyöriä lumessa sydämensä kyllyydestä ja suorittaa omia tutkimuksia. Kyllähän sitä muutama mukava kepukka löytyi sekä kauriiden "kakkabaari", kuten meillä on tapana ilmaista asia.

Päivän ohjelmaan kuului hiljaisen luonnon lisäksi ihmisen aiheuttamaa talvista pärinä-ääntä. Hieman pelkäsin, että miten alle vuoden ikäinen nuorukainen suhtautuu moottorisahan ääneen. Turhaa huolta. "Miesmäisesti" koira teki tuttavuutta äänekkäästi ärhentelevän "otuksen" kanssa ja totesi, että enemmän on ääntä kuin elämää ja siis ei pontetiaalinen vihollinen. Koiramme oli täysillä mukana pienessä metsätyöpuuhassamme; puiden kaatoa ja risusavottaa. Kilvan keräsimme kaadettujen puiden karsittuja oksia; kumpikin omalla tavallamme. Iltauni tuli nopeasti saunan jälkeen niin emännälle kuin koiralle.

Tänään jatkamme jälkien siivoilulla ja pikkurisujen poltolla. Saa nähdä, mitä metsätyökoira tykkää ennen aikaisesta pääsiäiskokosta. 

Ei kommentteja: