4.1.2014

Värikästä piparkakkutaidetta Tallinnassa


Tallinnan PiparkoogiMaania 2014


Jouluruoat olemme syöneet ja mennyt joulukuu on enää muistoissamme. Joulun ja uudenvuoden taitteen jälkeen jää vielä mukavasti yhteisen oleilun aikaa perheelle. Me aloitimme uutta vuotta yhteisellä perheteemalla eteläisemmässä naapurimaassa. Päätimme lähteä katsomaan vuodenvaihteen jälkeistä elämää Tallinnaan ja samalla viettämään yhteisen päivän viiden hengen kokoonpanolla. 

Tallinna tarjosi minulle henkilökohtaisesti jälleen kerran uutta inspiraatiota ja kaupunkina se toimii aina ideoiden lähteenä. Kaupungin slaavilainen värimaailma tuo erilaista katseltavaa suomalaiselle käsitöiden tekijälle. Ihailen sen aitoa käsityöiloittelua. Pohdinkin, että me olemme jokseenkin skandinaavisen pelkistetyssä värimaailmassa pitäytyviä omissa töissämme, vaikka 76 kilometriä etelämmässä ollaan jo ihan toisessa värimaailmassa. 

Vanhakaupunki on lempikohteeni Tallinnassa ja siellä ei taida olla putiikkia, missä en olisi käynyt. On ihaltava asia, että virolaiset pitävät yllä käsityötaitojaan ja että käsitöitä tarjotaan ylpeänä turisteille matkamuistoiksi.

Tallinnassa on myös design- ja arkkitehtuurigalleria, jossa on vielä muutaman päivän meneillään PiparkoogiMaania -näyttely (19.12.2013-08-01-2014). Näyttelyä on järjestetty jo kahdeksan vuoden ajan. Töitään näyttelyyn tekevät taiteilijat, arkkitehdit ja suunnittelijat. Vallan taidehistoriallisia ja historiallisia juttuja piparkakkutaikinoista oli tänä vuonna syntynyt. Kuvia olisin voinut laittaa vaikka kuinka paljon esille, sillä niin hienoja työt olivat. Päätin kuitenkin pitäytyä konservatiivisesti "piparkakkutalo"-aihealueessa ja tietenkin slaavilaisessa rakennustaiteessa ja värimaailmassa. Vielä sinäkin ehdit käydä kurkistamassa näyttelyä ja hakea ideoita ensi joulun omiin pipakakkutaloihin ja -luomuksiin :) 


PiparkoogiMaania: 
Disaini-ja Arhitektuurigaleriis,Pärnu mnt 6, Tallinnas.
Näitus on avatud iga päev kl 11.00 - 18.00;24. ja 31. dets 11.00-15.00;
Suletud 25.dets ja 1.jaan. Kohtumiseni

Ei kommentteja: