4.12.2011

Jouluherkut ja tonttuvaariTyttäreni valmisti muutamia vuosia sitten Kaneli-Kaisan ja hänelle puolisoksi Sipsu Sirmakan.  Sipsu on ehdoton suosikkitonttuni.

4.12 Sipsu Sirmakka, herkkutonttu
Kaneli-Kaisalla on komea tonttupuoliso. Tonttuvaarin arvonimen saanut pullea ukko istuu lempipaikallaan keittiön puuhellan lämmössä. Sipsu on arvokkaasta olemuksestaan huolimatta melkoinen vitsiniekka ja vetreä ukko.
Sipsu-tontun tehtävänä on vahtia jouluherkkujen valmistumista oikeiden reseptien mukaan ja palkkioksi hän saa  aina pienen palan kakkua.  Willa Tammistossa leivotaan joulun alla ja keittokirjat ovat käännellyt hiirenkorville saakka.  Koska talon emännällä on silmälasit melko usein mystisesti kateissa, on Sipsu-tontulla tehtävänä aina hiljaa kuiskata emännälle oikeat mitat keittokirjojen resepteistä.  Sipsu on myös mestari saamaan selvää emännän käsinkirjoitetuista koukeroista, koska on käynyt tonttulan apteekin käsialaopiston.
Sipsu on siis oikea herkkutonttu ja hänen ansiostaan herkkujen leipominen on aina pieceofcake.

2 kommenttia:

Haltiakummi kirjoitti...

Ooo, pysyykös se Sipsu siellä teitin keittiössä, vai piipahtaako se muissakin köökeissä neuvomassa joulun herkkuja? Voi kun meillekin muuttaisi tonttu, vaikka ihan yksikin vaan... Täytyypä katsella silmät sirillään ja kuulostella korvat höröllään, josko jossain kuiluisi tiukukellon helinää ja näkyisi hiippalakinpää :)

Willa Tammisto kirjoitti...

Voin vihjaista Sipsulle, jospa hän lähettäisi serkkupojan avuksesi :) Mukavaa joulun odotusta ja herkullisia leipomuksia.