21.12.2011

Joulu on jo ovellaTildauksesta on moneksi, jopa partaiseksi tontuksi, kuten tämänpäiväinen joulukalenterin tonttu kertoo. Tonttuni matkasi Lapista saakka kauniissa joulupaketissa jouluisen tervehdyksen ja kauniin tilkuista valmistetun joulupallon kera. Pienillä eleillä voi luoda paljon iloa. Lahjan antaminen ja saaminen ovat molemmat mahdottoman sykähdyttäviä asioita kumpainenkin. Kaunis kiitos rumpalitontusta.

Tätä kirjoittaessani joulu on jo ovella kirjaimellisesti. Tuomaan päivästä on suomalaisessa perinteessä ajateltu joulun ajan alkaneen, kuten sanonta "hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti pois sen viepi" kertoo.  Suomessa Tuomaan päivä oli myös pyhäpäivä aina vuoteen 1774 saakka.


21.12. Tuomas Tonttunen, pieni rumpalitonttu

Joulu on jo ovella ja ovesta kurkistaa Tuomas Tonttunen, pieni rumpalitonttu. Tuomaksen tehtävä on päristellä pienillä rumpukepeillään pientä rumpuaan joulukauden avajaisiksi. Kun Tuomas ilmestyy oven rakoon rumpuineen, alkaa jo perheellä olla aika asettautua hiljakseen joulun ajan tunnelmaan ja hengähtää kaikista arkisista kiireistään ja tohinoistaan.
Miten levollinen ja tärkeä tehtävä Tuomaksella onkaan, vaikkakin äänekäs. Kaikki odottavat Tuomaksen ilmestymistä, koska tietävät, että nyt se joulu pian on ja pienimmätkin osaavat jo laskea yhden käden sormista jäljellä olevat kalenteriluukut ja yöt jouluun.

2 kommenttia:

Penni ja Lilli kirjoitti...

Tunnelmallista Joulun aikaa sinulle!

Minna

Willa Tammisto kirjoitti...

Lämmin kiitos toivotuksistasi.
Oikein hyvää joulua sinulle ja perheellesi.