3.12.2011

Valkoisen sivustavedettävän tonttutyttö

Tyttäreni tekemä ihastuttava tonttutyttö laitetaan esille ensimmäisen adventin jälkeen. Tonttutytöllä on myös yhtä ihastuttava kavaljeeri, josta tarkemmin myöhemmässä vaiheessa joulukuuta. Tonttutyttö ja -poika istuvat vuoden yksitoista muuta kuukautta vintillä hyllyllä toisen komean pariskunnan kanssa.  

3.12 Kaneli-Kaisa, kotitonttu
Kaneli-Kaisa on ahkera ja reipas kotitonttu. Kaneli-Kaisa on ottanut tehtäväkseen suojella Willa Tammistoa. Pikkarainen, valkohapsinen Kaneli-Kaisa on jo muutaman sata vuotta vanha. Kaneli-Kaisa on melko ujo ja pysytteleekin vuoden yksitoista kuukautta piilossa perheeltä. Mutta joulun aikaan Kaneli-Kaisa tipsuttelee vintin rappusilta alas ja asettautuu komeasti näytille. Vieraitten tullessa Kaisa kuitenkin vilahtaa piiloon pönttöuunin taakse.  
Kaneli-Kaisan lempitehtäviin kuuluu salin lyhtyjen ja muiden kynttilöiden valvominen. Monesti, kun perheessä ollaan kiireisiä ja siirrytään huoneesta toiseen, on Kaneli-Kaisalla kova homma varjella taloamme. Kaneli-Kaisa tekee valvonnan tosi mielellään, koska hän saa kanelista glögiä ja piparia maistaakseen.

Ei kommentteja: