15.12.2011

Äitien jouluvalmistelut


Tämän päiväisestä luukusta kurkkaa tildattu tonttu. Tontun tehtävät alkavat kuvastaa jo lähestyvää juhlaa ja muistuttaa kaikissa huusholleissa hyörivistä äideistä ja vinkata muille perheenjäsenille pienistä, mutta tärkeistä apuvoimista kotien jouluvalmisteluissa. 

15.12. RUBY PUNANUTTU, äitien tonttu

Punanuttu-tonttu kuuluu kuuluisaan tildaheimoon. Punanuttu-tonttu on saanut tehtäväkseen perheiden äiti-ihmiset, jotka joulun alla väsäävät jouluvalmisteluja. Punanuttu on nyt saapunut Willa Tammistoon tarkistamaan, että kotona hääräävä äiti-ihminen saisi valoisaa joulunenergiaa ja malttia suuriin puuhiin jouluvalmistelujen alla. 

Punanuttu-tonttu kuiskuttaa ilmaan toppuutteluja, jos hän näkee, että äiti-ihminen on ryhtymässä talon kaikkien komeroiden ja hyllyjen siivoamiseen. Kuiskutuksellaan Punanuttu viestittää, että tärkeätä ei ole viettää joulua komerossa, vaan yhteinen lämminhenkinen joulun vietto rakkaiden ihmisten mukavassa seurassa. 

Pienen vihellyksen Punanuttu-tonttu päästää, kun äiti-ihminen yrittää laskea enemmän kuin kymmentä mahdollista tarjottavaa joulupöytään. Eihän se ole terveellistäkään ahtaa yhdessä illassa enempää sortteja kuin mm. kilkkunasta (kinkku + kalkkuna) ja rosollista lipeäkalaan, sillistä graaviloheen ja  peruna-lanttu-maksalaatikosta luumurahkaan.

Punanuttu-tonttu osaa kyllä yön hiljaisina tunteina hiipiä ja järjestellä joulun juhlapöytään äiti-ihmisen iloksi pieniä jouluyllätyksiä ja katsastaa huoneet tiptap-siisteiksi - kenties hänellä on ollut salaisia pikkuapulaisia :)

4 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Ihana Punanuttu, minäkin pyydän häntä meille! Tuota kaikkea joulun alla juuri tarvitsen.

Willa Tammisto kirjoitti...

Lähetän täältä ilmojen halki matkaan vakallisen voimia ja iloa puuhasteluun :)tontun terveisinä.

Mukavaa joulun odotusta.

Runotalon Sari kirjoitti...

Hyvä tunnelma täällä, tonttu saa minut hymyilemään - poikkean toistekin, mukava tutustua :)

Willa Tammisto kirjoitti...

Kiitän ja kumarran kera tonttujeni :)
Tervetuloa uudelleen ja oikein hyvää joulu odotusta.