12.12.2011

Tonttuja siellä sun täälläJouluostoksilla ollessamme kauppakeskuksen valtaisan isossa hehtaarikaupassa, pysähdyin punaisena huutavien hyllyjen ääreen. Sopivasti pienen äiti-ihimisen silmien korkeudelle oli rakennettu ständejä metreittäin tarjoamaan joulumieltä kotiin kuin kotiin.  Ainutlaatuisuus tuntui olevan kaukana, kun sadat punaiset tontut ja kimaltavat enkelit rintarinnan kilpailivat mainostavimmasta hymystä tullakseen ostetuiksi nykykotien melamiinilipastojen päälle.
Tarkalla silmällä sain sitten melkoisesti etsiskellä tingelitongeli-viidakosta sitä omaa makuani vastaavaa esinettä. Joulun tonttu-teemaa silmällä pitäen tavarapaljoudesta löytyi Willa Tammiston tontuille yksi perheenjäsen lisää. :)


12.12. PIPE POIKANEN, pikkulan aputonttu
 
Pipe-tontusta on kasvamassa perinteinen Willa Tammiston raportointitonttu. Pipe on kuitenkin liian nuori toimimaan itsenäisesti raportointitehtävissä, joten hänen pienille harteilleen on annettu alakerran pikkulan aputontun vakanssi.

Pipen tehtävänä on toimia pikkulassa hyllyn päältä tarkkaillen ja muistikirjaan täsmälliseti merkiten mm. vaihdetaanko tyhjät paperihylsyt uusiin, vedetäänkö vettä vesiklosetissa, pestäänkö kädet tai sammutetaanko valot.

Willa Tammiston päätontun mielestä aputontulla on vastuullinen tehtävä yksikseen istua valvonnassa pikkulassa, mutta toisaalta turvallinen. Päätonttu täsmentää, että pikkulassa Pipe-tonttu on Kuningattarelta turvassa. Kuningatar on Willa Tammiston kissa.

4 kommenttia:

Tiina kirjoitti...

Kivoja tonttuja sulla :-)

Willa Tammisto kirjoitti...

Eikö vain :)
Täytyypi olla tarkkana, kun joka puolella hiippalakin vilistävät.

TURKOOSI kirjoitti...

söpö ;O)

Willa Tammisto kirjoitti...

Kiitos ja kumarrus tonttulan väen puolesta.