23.12.2011

Joulukuusen tuoksua ja aaton odotteluaKoiravainaamme aiheutti kymmenisen vuotta kuusikäytäntöömme muutoksen. Koira nimittäin kaatoi kuusen - sisällä. Onnea oli matkassa, koska joulukuusi jäi roikkumaan kattokruunuun, eikä rämähtänyt koko komeudessaan pitkin pituutta. Tästä pelästyneenä siirryimme ulkokuusen ihailuun kuistilla.
Nyt halusimme uudistaa suomalaisen kuusiperinteen kansainvälisessä perhejoulussamme. Ainoastaan Kuningattaren käytös huolestutti. Mutta täytyypä hieman pettyneenä todeta, että Kuningatar (kissa) ei ole korvaansa lotkauttanut sisään kannetulle kuuselle. Joten vastaisuudessa tulee joulukuusi taas kuulumaan perheemme joulutraditoon.

23.12. Tytteli-Tap, joulukuusen vartijatonttu

Kaksostonttutytöistä Tytteli-Tap on päässyt aatonaattona vaativaan tehtäväänsä eli joulukuusen vartiointiin. Tytteli-Tap vartioi ettei talon Kuningatar kiipeä kohti tähteä. Tytteli-Tap huolehtii myös, ettei kukaan talossa kulkiessaan joulukuusen ohi, käy napsimassa nameja kuuseen ripustetuista koreista ja namitruuteista.
Tytteli-Tap istuu hiljaa joulukuusessa ja vartioi kynttilän lämmössä. Odotettu jouluaatto saapuukin jo huomenna ja hiukan on lupa käydä hakemassa namuja, joten Tytteli-Tapkin saa hellittää vartioinnissan ja juhlistaa omaa Willa Tammiston tonttujen jouluaan.

Ei kommentteja: