10.12.2011

Kodin pukeminen jouluun

Minulla oli vanha vetoketjuhuppari, joka oli jo parhaat kesänsä nähnyt - vetoketjukin rikki. Se oli palvellut mm. talon maalauksessa ja väritys oli monesta kohtaa muutakin kuin joulunpunainen. Olin jo heittämässä sen pois, kunnes katselin sitä toisenlaisin silmin. Joten päivän aikana kaikki, mitä hyödynnettävissä oli käsityön nimissä, tuli käytettyä.
10.12. SINI SADEHELMI, säätonttu

Sini istuu parhaalla paikalla. Hän on saanut tonttuopiston käytyään tehtäväkseen toimia ympäri vuoden säätilan mannekiinina, jotta perhe tietäisi varustautua ulkoilmaan. Koska tehtävä vaatii asialle omistautumista ja melkoista kärsivällisyyttä pysytellä tonttuluonnolle vastaisesti pitkiä aikoja paikoillaan, on Sini-tonttu pitkän syksynkin jälkeen auringon paahteen ruskettama.
Sini-tontun vaatetuksesta voi päätellä, että Willa Tammisto sijaitsee alueella, missä talvinaikaan on muutama lusikallinen lunta. Sydväst-hattu sitävastoin kuuluu kesät talvet asustukseen, jopa tonttulakin alle :)

~~~~~~~~
Valkoinen sivustavedettävä sai kaverikseen joulunpunaisen sydämen ja joulumuorin kengän sekä muutama pieni tonttulakki tuli huristeltua ompelukoneella kodin kaikille pikkupatsaille. Nyt kaapien ja hyllyjen päällä nököttäjät näyttävät vallan jouluisilta.


Ei kommentteja: