22.12.2011

Joululahjavalvojaiset tontun avustuksella


 

Maassa on hitunen valkoista siis todella hitunen siellä sun täällä. Oikeammin sanottuna meillä maa viheriöi kauttaaltaan. Pihamaastamme suurin osa on upottavan märkää. Vettä on satanut niin kauan, että kaikkialla on todella märkää. 

Sisällä kuitenkin kynttilät on sytytetty, joululauluja kuunnellaan ja koti on puettu jouluun. Paketit on tänä iltana jaettu perinteisesti istujille valmiiksi. Väkimäärältään kasvavassa  suurperheessä säästetään joulupukin ja tontun aikaa sillä, että tonttu käy jo etukäteen jakamassa pakettikasat saajan paikalle. Hyvin organisoitu tontulta ja näin aikaa jää olennaiseen - yhdessäoloon. 

22.12. Tytteli-Tip, joululahjojen valvojatonttu

Tytteli-Tip on toinen kaksostontuista, joilla on erittäin tärkeät ja salaiset tehtävät juuri joulun alla. 
Tytteli-Tip on uurastanut äiti-ihmisen apuna ja laittanut kaiken valmiiksi salissa istujien iloksi. Jokainen saa oman merkatun paikan ja paikaltaan jokainen löytää samalla omat joulupukin tuomat paketit jo valmiina kasana. Pienimmät ovat jo ahkerasti käyneet arvioimassa kuka saikaan jätti-ison paketin tai kenelle on annettu kaikista kauneimmin koristeltu paketti. 
Tytteli-Tip on sallinut, että paketteja voi käydä kurkkimassa ja hypistelemässä, mutta hän valvoo ovella, ettei paketteja käydä liikaa helistelemään tai naruja availemaan, vaan salaisuudet tulee säilyä aattoiltaan saakka.

Ei kommentteja: