24.12.2011

Rauhallisen joulun tunnelmaa - 2011Viimeinen luukku suomalaisen jouluperinteen mukaan joulukalenterista aukeaa tänään. Kaikki ovat rauhoittuneet Turun joulurauhan julistamisen jälkeen joulun tunnelmaan. 

Meillä jokaisella suomalaisella perheellä on omat perinteemme ja tapamme joulun vietossa, mikä luo sitä turvallisuutta vuodesta toiseen. Nämä turvalliset perinteet siiirtyvät  sitten aikanaan modifioituna eteenpäin seuraavalle sukupolvelle ja aina jotakin jää jaettavaksi eteenpäin edellisen sukupolven perintönä. Näin olemme linkittyneinä toisiimme sukupolvesta toiseen vuosikymmenestä ja - sadasta toiseen.

Toivotan teille lämmintä joulumieltä ja mukavaa yhdessäoloa lähimpienne kanssa.

24.12. Joulupoika, talon päätonttu

Joulupoika on talon päätontun tehtävää suorittamassa. Muiden tonttujen vastatessa omista puuhistaan, päätonttu-Joulupoika istuu ja vartoo, että kaikki on Willa Tammistossa kunnossa. Joulupoika seuraa, että makeisia, pähkinöitä ja kuivattuja hedelmiä on kulhoissa tarjolla naposteltavana, joulumusiikki soi ja kaikki iloitsevat joulun tunnelmasta. 

Rauhallisen joulutunnelman takana onkin hiljaa paikallaan istuva päätonttu, joka puhaltaa ilmaan joulun rauhaa ja ihmisille hyvää tahtoa.  

Ei kommentteja: